Naar hoofdinhoud

Column: Bert van Leeuwen

In april presenteerden we onze campagne ‘Open je ogen… voor hen die dat niet kunnen’. Wellicht ben je de campagnevideo’s al tegengekomen op social media? Tijdens de presentatie mocht ik mijn nieuwe collega-ambassadeur Ayşegül Karaca interviewen. Vol enthousiasme en met verve vertelde zij mij en het publiek haar verhaal.

Ayşegül is slechtziend door nystagmus, ook wel ‘wiebelogen’ genoemd. Lange tijd probeerde zij te leven alsof ze geen visuele beperking heeft. Tot ze het op haar dertigste niet meer volhield. Haar revalidatie gaf haar uiteindelijk rust en kracht. Nu is ze actrice, zangeres en theatermaker. Dit jaar speelde ze als eerste actrice met een visuele beperking een rol in The Passion, waar het Bartiméus Fonds partner van is.

Als ambassadeurs van het Bartiméus Fonds hebben Ayşegül en ik samen een missie: Het leven met een visuele beperking bespreekbaar maken en Nederland de ogen openen voor mensen die slechtziend of blind zijn. Open jij ook voor hen je ogen?

Portret Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen,
ambassadeur Bartiméus Fonds

Meer lezen?

Eerder schreef Bert columns over het nieuwe Baby- en Peutercentrum van Bartiméus, wat Google Home betekent voor de bewoners van Bartiméus en over onze campagne ‘Iedereen op de fiets, óók als je blind bent!’.

Volg ons op FacebookX (Twitter)LinkedIn of Instagram, dan weet je direct wanneer een nieuwe column van Bert online komt.