Geef een gift, word collectant of kom in actie!

Blinde leerling van Bartiméus leest tekst op de brailleregel van zijn laptop en lacht.

Word donateur of geef eenmalig een gift

In Nederland zijn circa 350.000 mensen blind of slechtziend. Uit onderzoek blijkt dat dit aantal in 2020 is opgelopen tot zo’n 380.000. Oorzaken hiervoor zijn onder meer de vergrijzing, maar ook ziektes als diabetes waardoor veel jonge mensen worden getroffen. Met uw hulp maken wij ons sterk voor blinden en slechtzienden. Geef hen de kans om zo zelfstandig mogelijk te leven, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen. Help mee!
Geef een gift

Foto van Naisa en Bert die net zijn gaan rennen.

Kom zelf in actie

Wilt u zich actief inzetten voor blinde en slechtziende mensen? Er zijn volop mogelijkheden waarmee u blinden en slechtzienden kunt helpen. U kunt denken aan het organiseren van een sponsorloop, een MVO-actie van uw bedrijf of het verkopen van zelfgebakken taart of onze wenskaarten. Wij helpen u graag met promotiemateriaal en publiciteit. De opbrengst kunt u doneren aan het project van uw keuze. Alvast onze hartelijke dank voor uw betrokkenheid en inzet.
Kom in actie

Twee slechtziende leerlingen van Bartiméus maken een opdracht achter hun bureau

Scholen

Wilt u met uw leerlingen in actie komen voor blinde en slechtziende kinderen? Doe dan mee met een kraskaartactie of sponsorloop! In overleg kunt u daar een aansprekend kinderproject bij uitkiezen, zoals veilige speeltoestellen of aangepast lesmateriaal. Als dank komen wij bij uw school langs, eventueel samen met één van onze blinde talenten. Dan kunnen uw leerlingen zelf ervaren hoe het is om te leven met visuele beperking.
Kom in actie

Cliënt van Bartiméus zit in een rolstoelfiets en gaat er opuit met een begeleider

Kerken

Samen met uw kerk of gemeente kunt u blinden en slechtzienden steunen. Bijvoorbeeld door de opbrengst van de collecte tijdens de kerkdienst of de opbrengst van een evenement te doneren aan het Bartiméus Fonds. De opbrengst kunt u doneren aan het project van uw keuze. Ter ondersteuning van de collecte kan door een van onze voorlichters een presentatie worden verzorgd. Wanneer u voor ons collecteert, kunt u ook gratis het lespakket ‘Ga je mee?’ aanvragen.
Help mee

Slechtziend jongetje kijkt lachend in de camera

Fiscaal voordelig schenken

Wilt u ons werk voor blinde en slechtziende mensen structureel steunen en tegelijkertijd optimaal profiteren van de mogelijkheden van belastingaftrek? Overweegt u dan eens een overeenkomst periodieke schenking.
Meer informatie

Cliënt en begeleider van Bartiméus lachen naar elkaar.

Nalaten

U kunt op een heel speciale manier bijdragen aan ons werk voor blinden en slechtzienden, namelijk door het Bartiméus Fonds op te nemen in uw testament. Via uw testament kunt u zelf bepalen wat er later met uw bezit gebeurt. Door het Bartiméus Fonds op te nemen in uw testament laat u iets bijzonders na aan blinde en slechtziende mensen. Met uw gift, groot of klein, maken wij zinvolle projecten mogelijk voor blinden en slechtzienden. Een prachtige besteding van uw nalatenschap!
Meer informatie over nalaten

Slechtziende leerling van Bartiméus stelt een zaagmachine in

Gift stichting of fonds

Wilt u als stichting/fonds ervoor zorgen dat mensen met een visuele beperking kunnen meedraaien in onze samenleving? Steun dan een of meer van onze projecten met een financiële bijdrage. Ons werkterrein is breed en de projecten variëren van groot tot klein. Graag kijken wij samen met u wat het beste past bij de doelstellingen van uw stichting/fonds en hoe ú het verschil kunt maken voor mensen die blind of slechtziend zijn.
Steun ons

Begeleidster op rolstoelfiets met blinde man

Fonds op Naam

Wilt u ons werk voor blinde en slechtziende mensen voor een langere periode steunen en zelf bepalen waar uw bijdrage aan besteed wordt? Dat kan met een Fonds op Naam. U als schenker bepaalt zelf de naam van het fonds en het doel gerelateerd aan ons werk. Wij zorgen ervoor dat het geld van uw Fonds op Naam wordt besteed aan het specifieke doel.

Meer informatie