Naar hoofdinhoud

In mei kwamen de kinderen van de Nieuwe kerk in Zeist in actie voor het Bartiméus Fonds. Op de atletiekbaan in Zeist lieten ze zich sponsoren voor verschillende atletiekonderdelen. Boas haalde de meeste punten en zamelde het hoogste bedrag in. Hij won hiermee voor hem en zijn vriend Wolter een bezoek aan de Donkere Beleving van Bartiméus. En dat was een bijzondere ervaring.

Zelf ervaren

‘Boas en Wolter waren heel blij met deze prijs’, vertelt Boas’ moeder Karin. ‘Ze keken met veel plezier uit naar het bezoek en kwamen heel enthousiast thuis. Eerst gaven de medewerkers van de Donkere Beleving allerlei uitleg, zoals welke oogaandoeningen er zijn en wat een bepaalde oogaandoening doet met je zicht. Wat binnen kwam, was het besef dat je ook op latere leeftijd een oogaandoening kunt krijgen, ook al ben je ziend geboren. En dat de bijbel in braille zo groot is en uit heel veel delen bestaat, daar stonden ze ook van te kijken. Het verschil met hun eigen kleine bijbels vonden ze groot. Tot slot hebben ze in de donkere ruimte zelf ervaren hoe het is om blind te zijn. En dat maakte echt de meeste indruk.’

Met de sponsoractie haalden de kinderen in totaal €2027,- op, een prachtig bedrag dat we besteden aan een topografie lesmethode die toegankelijk is voor kinderen met een visuele beperking. Alle enthousiaste kinderen en gevers: super bedankt!

Zelf ook geld inzamelen voor een goed doel? Lees hier hoe je kunt helpen met geld, je tijd of je organisatie.