Actueel

Muziekmarathon voor muziekinstrumenten

Muzikanten overhandigen de cheque

4 december 2019

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan hield Drumfanfare Jonathan uit Zeist een muziekmarathon van 24 uur. Deze bracht € 2.200,- op, een prachtig bedrag dat we besteden aan muziekinstrumenten voor leerlingen en bewoners van Bartiméus.

Verder lezen »

‘Door de ogen van’ wint Europese prijs

De winnaars met de trofee.

4 december 2019

Hoera! Onze bewustwordingscampagne ‘Door de ogen van’ heeft de European Excellence Award gewonnen in de categorie beste campagne Benelux en Frankrijk. Een prachtig compliment voor alle hoofdrolspelers!

Verder lezen »

De scribit app is live!

Inlogscherm scribit app

21 november 2019

Vanaf nu is scribit beschikbaar op de smartphone. Met de scribit app kunnen mensen met een visuele beperking ook op hun smartphone YouTube video’s met audiodescriptie bekijken. Waar ze maar willen. Thuis, bij vrienden of onderweg.

Verder lezen »

De Club van Sinterklaas met audiodescriptie!

Twee zwarte pieten in een scene van de Club van Sinterklaas.

19 november 2019

Hoera! Sinterklaas is in het land. En De Club van Sinterklaas ook! Een heel seizoen van deze vrolijke kinderserie is nu voorzien van gesproken beeldbeschrijving en te bekijken op scribit.tv. Leuk voor kinderen én ouders met een visuele beperking.

Verder lezen »

Minister van Gehandicaptenzaken bezoekt Bartiméus

Minister Rick Brink op werkbezoek bij Bartiméus

12 november 2019

Op 7 november jl. bracht minister van gehandicaptenzaken Rick Brink een bezoek aan Bartiméus. Net als wij zet hij zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een (visuele) beperking gewoon mee kunnen doen.

Verder lezen »

‘Door de ogen van’ genomineerd voor Europese prijs

12 november 2019

Onze bewustwordingscampagne ‘Door de ogen van’ is genomineerd voor een European Excellence Award. Geweldig dat onze inzet om meer begrip te creëren voor leven met een visuele beperking ook op Europees niveau is opgevallen!

Verder lezen »

Kansen voor werken onbenut

staatssecretaris Tamara van Ark ontvangt het rapport uit handen van Jopie Nooren, bestuursvoorzitter van Bartiméus

12 november 2019

Welke nieuwe mogelijkheden zijn er om mensen met een visuele beperking aan het werk te helpen? Slechts een derde van hen heeft een baan. Het rapport 'Zichtbaar in Werk' biedt nieuwe inzichten én oplossingen.

Verder lezen »

Familieplezier in Sprookjeswonderland

Kinderen in Sprookjeswonderland, met koptelefoon tbv live audiodescriptie

12 november 2019

De familiedag in Sprookjeswonderland met live audiodescriptie was een groot succes. Zo’n 140 kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s genoten van het kabouterdorp, het sprookjesbos en de attracties.

Verder lezen »

Elzemiek rent € 2.400,- bij elkaar voor meer oogonderzoek

Elziemiek en haar broer en zus tonen hun medaillesone

23 oktober 2019

Op 13 oktober liep Elzemiek van Berkel samen met haar broer en zus de marathon van Chicago. Ze haalde hiermee € 2.400,- op voor meer oogonderzoek bij jonge kinderen. ‘De gedachte aan mijn zoontje Lars heeft me geholpen.’

Verder lezen »

Bartiméus in ‘Holland van Boven’

Florine Pilon wordt geïnterviewd bij HvB

16 oktober 2019

Het tv-programma ‘Holland van Boven’ bracht een bezoek aan Bartiméus. Op zondag 20 oktober kunt u zien hoe het team van het Diagnostisch Centrum kinderen op een speelse manier voorbereidt op onderzoeken, zodat zij deze veel minder eng vinden.

Verder lezen »