Actueel

Zelfstandig stemmen in 12 gemeenten

Stem-mal met stempotlood

20 maart 2019

Op 20 maart kunnen mensen met een visuele beperking in 12 gemeenten zelfstandig stemmen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Dit gebeurt met een stem-mal en audio-ondersteuning. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Verder lezen »

Hoe (digitaal) toegankelijk is uw organisatie?

Overzichtsfoto van de genodigden aan het ontbijt.

14 maart 2019

Op donderdag 21 maart vindt onze derde Partnerships Ontbijtsessie plaats bij Bartiméus in Ermelo. Werkgevers laten zich bijpraten over ‘digitale toegankelijkheid’. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus wees welkom en schuif aan.

Verder lezen »

The Blind Run: help jij ons bij de volgende stap?

Lopers TBR houden het eindbedrag op borden omhoog.

13 maart 2019

Na vijf prachtige edities is het tijd om The Blind Run in een andere vorm voort te zetten. De afgelopen jaren was jouw bijdrage van grote waarde. Daarom bieden we je graag de kans om je te blijven inzetten voor kinderen met een visuele beperking.

Verder lezen »

Kom ook Youtube video’s beschrijven tijdens NL Doet

Vrouw achter laptop maakt AD bij online video.

7 maart 2019

Doe je ook mee met Youtube video’s beschrijven tijdens NL Doet? Het is leuk om te doen en belangrijk voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Verder lezen »

Bartiméus op ZieZo-beurs

Bezoekers op ZieZo-beurs

7 maart 2019

Op 15 en 16 maart vindt in de Jaarbeurs Utrecht de ZieZo-beurs plaats. Dé beurs voor leven met minder zicht. Zowel consumenten als professionals kunnen hier veel informatie halen. Bartiméus is er ook met een gevarieerd programma.

Verder lezen »

Zorgcheque voor oogonderzoek

De winnaars met hun Zorgcheque

27 februari 2019

Op 21 februari ontvingen wij tijdens de Familiedagen in Hardenberg een Zorgcheque van Pro Life Zorgverzekeringen, samen met De Hoop GGZ en stichting Als kanker je raakt.

Verder lezen »

Muziek verbroedert

Handen op djembe trommels

6 februari 2019

In het kader van het thema ‘Zicht’ zetten de Lions Vleuten-De Meern zich dit jaar in voor mensen met een visuele beperking. Ze organiseerden daarom een djembé workshop voor de bewoners van Bartiméus in Doorn. Het werd een geweldige avond!

Verder lezen »

Fietsplezier

Bewoner met begeleider op duofiets

25 januari 2019

Het afgelopen jaar hebben we negen elektrische duofietsen kunnen aanschaffen voor de bewoners van Bartiméus in Doorn en Zeist. Zo kunnen de bewoners met een meervoudige beperking er ook een keertje op uit met een begeleider en op hun manier meedoen aan het dagelijks leven. Marijke van der Wal van Bartiméus: “Met deze fietsen kunnen […]

Verder lezen »

Vakantieplezier

Buitenzijde vakantiehuisje in Limburg

24 januari 2019

Het afgelopen jaar hebben de bewoners van Bartiméus in Doorn, Zeist en Ermelo weer genoten van een paar dagen vakantie of een uitstapje. Wij zijn heel blij dat we dit voor hen financieel mogelijk konden maken, want door hun meervoudige beperking is het voor de bewoners helemaal niet vanzelfsprekend om erop uit te trekken. Op […]

Verder lezen »

Circuskunst maakt veel los

Bewoner Bartimeus bezig met project Circuskunst

23 januari 2019

De doofblinde bewoners van Bartiméus in Doorn krijgen nauwelijks mee wat er om hen heen gebeurt. Dan leef je in je eigen binnenwereld. Met circustheater ervaren de bewoners het plezier van creatief, kunstzinnig en fysiek bezig zijn, in contact met anderen. Projectleider Cindy Niekerk: “Het opent voor hen nieuwe deuren. Geweldig dat we dit dankzij […]

Verder lezen »