Actueel

Boulevard Den Bosch met live audiodescriptie

Overzichtsfoto van het festival

24 juli 2019

Met een visuele beperking naar theaterfestival Boulevard Den Bosch? Dat kan! Op 8 en 11 augustus verzorgt Komt het Zien! live audiodescriptie bij drie voorstellingen.

Verder lezen »

Studenten veilen voor het goede doel

De studenten overhandigen de cheque

27 juni 2019

Onder het motto ‘Studenten veilen voor het goede doel’ organiseerde de Utrechtse Historische Studentenkring een veiling. Met deze actie zamelden ze € 500,- in. Een mooi bedrag voor het Bartiméus Diagnostisch Centrum!

Verder lezen »

Ongekend talent ontdekken tijdens Multisportdag

Deelnemers aan de Multisportdag

26 juni 2019

Zondag 23 juni vond de eerste Multisportdag voor mensen met een visuele beperking plaats. De deelnemers konden onder andere blindenvoetbal en handboogschieten uitproberen. Dankzij de opbrengst van The Blind Run 2018 konden wij deze sportdag mede mogelijk maken!

Verder lezen »

Campagne ‘Houd de lijn vrij!’ zeer succesvol

Campagneteam

25 juni 2019

‘Houd de lijn vrij!’ was dit jaar een doorslaand succes. Samen met onze partners in het oogveld, ProRail, NS en wel 23 gemeenten door het land hebben we veel media-aandacht weten te trekken. Daardoor was het bereik van de campagne heel groot.

Verder lezen »

Scribit challenge Blind voor 1 dag

Logo blind voor 1 dag

18 juni 2019

‘Zet samen met scribit je ogen in voor iemand anders.’ Onder dit motto is er tijdens Blind voor 1 dag op 21 juni een scribit challenge. Doe ook mee!

Verder lezen »

Multisportdag

Spelmoment in blindenvoetbal

18 juni 2019

Zondag 23 juni vindt de eerste Multisportdag voor mensen met een visuele beperking plaats. Bij Only Friends in Amsterdam kunnen de deelnemers meerdere sporten uitproberen. Dankzij de opbrengst van The Blind Run 2018 kunnen wij deze sportdag mede mogelijk maken!

Verder lezen »

Leerstoel mensen met een visuele beperking

Portret Paula Sterkenburg

18 juni 2019

Per 1 juni is dr. Paula Sterkenburg benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Mensen met een visuele, of visuele en verstandelijke beperking; sociale relaties & ICT' aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De leerstoel is ingesteld door Bartiméus en het Bartiméus Fonds.

Verder lezen »

Door de ogen van

4 juni 2019

Campagne 'Door de ogen van' is op 3 juni gelanceerd, bekijk snel de website en volg ons op Facebook!

Verder lezen »

2 juni: 42e Dorpentocht

Fietsers tijdens de Dorpentocht

21 mei 2019

Dit jaar gaat de opbrengst van deze recreatieve fietstocht naar het Bartiméus Fonds. Fiets ook mee voor kinderen met een visuele beperking!

Verder lezen »

Nieuw doopvont voor Bartiméus kapel

Het doopvont in de kapel

21 mei 2019

Onlangs hebben de bewoners van Bartiméus in Doorn de gerenoveerde kapel in gebruik genomen. De kapel heeft onder andere een nieuw doopvont en nieuwe liturgische materialen gekregen.

Verder lezen »