Naar hoofdinhoud

Onverwachte wendingen

2020 mag met recht een uniek jaar genoemd worden. We hebben wereldwijd te maken gekregen met een gezondheidscrisis die zijn weerga niet kent. Ieder van ons is daardoor persoonlijk geraakt.

Ook in ons werk waren de gevolgen van corona overal aanwezig. Voor mensen met een visuele beperking zijn de effecten van de anderhalve meter samenleving nóg ingrijpender. Afstand houden als je slecht of helemaal niet kunt zien is bijna niet te doen. En thuiswerken, veelal digitaal vergaderen, levert toegankelijkheidsproblemen op. De kinderen van de school van Bartiméus moesten hun leerachterstand na de eerste lockdown inhalen en de bewoners kregen te maken met verregaande maatregelen om de verspreiding van het virus bij de woningen in te perken.

En toch kijken we met trots terug op dit jaar. Een jaar waarin veel dingen volkomen anders liepen dan gepland, maar we samen met onze partners en donateurs veel mooie en betekenisvolle dingen hebben kunnen doen voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een jaar waarin onze donateurs zich weer ruimhartig achter ons werk hebben geschaard. En een jaar waarin de ingewikkelde coronacrisis toch ook voor bijzondere kansen heeft gezorgd, waardoor wij dichter bij de bewoners en het zorgpersoneel van Bartiméus konden staan, zelfs al moesten we meer afstand houden.

Jaarverslag 2020

In ons jaarverslag leggen we verantwoording af over onze inkomsten, bestedingen en de impact van ons werk in 2020.

Meerjarenstrategie

Wat we de komende jaren willen bereiken voor mensen die slechtziend of blind zijn lees je in onze meerjarenstrategie.