Naar hoofdinhoud

Column: Bert van Leeuwen

Wanneer u deze column leest, kijken we terug op een geslaagd ‘100% Bartiméus Live!’ op 10 mei jl. in het AFAS theater in Leusden. Als ambassadeur van het Bartiméus Fonds was ik uitgenodigd om dit event te presenteren. En wat was het inspirerend. We mochten vele donateurs, vrijwilligers, medewerkers, bewoners en relaties ontvangen. Samen luisterden we onder meer naar openhartige verhalen van mensen met een visuele beperking.

Tandemwielrenners Vincent en Timo waren er ook. Met hen vroeg ik aandacht voor fietsen. Als Nederlanders zijn we er gek op. Maar als je slechtziend of blind bent, is fietsen niet vanzelfsprekend. Dan ben je aan huis gebonden, terwijl anderen erop uittrekken.

Gelukkig kunnen we helpen. Voor mensen met een visuele beperking zijn duofietsen en tandems dé oplossing. Hiermee kunnen ze met een fietsmaatje wel heerlijk op pad. Daarom wil het Bartiméus Fonds méér van dit soort fietsen mogelijk maken. Als ambassadeur zet ik me daar graag voor in.

Portret Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen,
ambassadeur Bartiméus Fonds

Meer lezen?

Eerder schreef Bert een column over het nieuwe Baby- en Peutercentrum van Bartiméus. En een column over wat Google Home betekent voor de bewoners van Bartiméus.

Volg ons op FacebookTwitterLinkedIn of Instagram, dan weet je direct wanneer een nieuwe column van Bert online komt.