Naar hoofdinhoud

Er komen enorm veel donaties binnen voor onze actie ‘Lekker eten, zo helpen we elkaar!’. Dankzij alle gulle gevers hebben wij in december de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus kunnen verrassen met heerlijke bezorgmaaltijden. Alles bereid door lokale chefs met lokale producten. Vanwege het grote succes én omdat de coronamaatregelen aanhouden, willen we zolang de lockdown duurt deze maaltijden blijven verzorgen. Help ook mee en doneer nu!

Corona heeft met name de zorg en horeca hard getroffen. Daarom hebben het Bartiméus Fonds, Bartiméus, Lokaal Voedsel Utrecht en Boerenhart de handen ineen geslagen voor een bijzondere actie: maaltijden voor de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus, bereid door lokale chefs met lokale producten. Zo genieten de bewoners van heerlijke maaltijden, hebben de zorgmedewerkers iets minder werkdruk én steunen we onze lokale ondernemers.

Feestelijk 3-gangen diner

De steun voor de actie is overweldigend. We ontvangen veel ruimhartige giften: ‘Met deze actie wordt mijn donatie goed besteed’, aldus een donateur. En de Rabobank droeg het prachtige bedrag van 2.500 euro bij. Dankzij alle donaties hebben wij in december de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus twee keer blij kunnen maken met een smakelijke maaltijd. En rond de feestdagen hebben we ze ook nog kunnen verrassen met een feestelijk 3-gangen diner.

Bedankjes

Dat iedereen heeft gesmuld blijkt wel uit de kaarten met bedankjes die de chefs hebben ontvangen! Woonbegeleiders Annet en Jessica vullen aan: ‘Het was allemaal heel goed georganiseerd. De maaltijden werden op de afgesproken tijd bezorgd, het zag er verzorgd en mooi aangekleed uit, het eten was goed warm, het smaakte lekker en aan alle dieetvoorschriften was voldaan. We konden gewoon opscheppen en gaan eten, echt heel prettig.’

Extra maaltijden

Bewoner Leo geniet op de groep altijd van speciale activiteiten, vooral als het om eten gaat. Hij was dan ook heel blij met de gezellige maaltijden aan huis: ’Dat moeten we nog eens doen,’ laat hij weten. Dan hebben we goed nieuws voor Leo, want vanwege het grote succes van de actie én omdat de coronamaatregelen aanhouden, willen we zolang de lockdown duurt deze maaltijden blijven verzorgen.

Help ook mee!

Met 12,50 euro maak je al een bewoner blij met een heerlijke maaltijd. En met 25 euro verras je een bewoner én zorgmedewerker met lekker eten! Doe mee en doneer nu!