Naar hoofdinhoud

Al jaren zet het Bartiméus Fonds zich in voor meer audiodescriptie op de Nederlandse televisie. Begin dit jaar startte een aantal zeer populaire tv-programma’s met audiodescriptie: Wie is de mol?, Filkken Maastricht en nu opnieuw Boer zoekt Vrouw! Dit was een grote wens van veel mensen met een visuele beperking.

Videoboodschap Yvon Jaspers

Ook Yvon Jaspers is enthousiast over de audiodescriptie bij haar programma. Op ons verzoek heeft ze hiervoor een video opgenomen. Hierin kondigt ze de start van Boer zoekt Vrouw op zondag 27 februari aan. Ook maakt ze fans van het programma attent op de mogelijkheid om uitzendingen met audiodescriptie terug te kijken op NPO Start.

 

Hoe gebruik je audiodescriptie?

Audiodescriptie voor televisie wordt aangeboden via de gratis app Earcatch. Veel slechtziende en blinde mensen maken hier al gebruik van. De werking van de Earcatch app is simpel: vooraf download je binnen de app het betreffende audiodescriptiebestand op je tablet of smartphone. Tijdens het kijken beluister je de audiodescriptie via je koptelefoon of oortjes. De app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Meer weten over audiodescriptie?

Kijk op allesoveraudiodescriptie.nl voor meer informatie over audiodescriptie én over alles wat er met audiodescriptie te beleven is in Nederland!

[Fotocredits: Linelle Deunk]