Naar hoofdinhoud

TV-kijken, naar de film, naar een museum of het theater als je weinig of niets ziet? Dat kan met audiodescriptie. Je hoort dan een beschrijving van wat anderen zien. Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een structureel en gevarieerd aanbod van audiodescriptie.

Wat is audiodescriptie?

Audiodescriptie is een gesproken beschrijving van beelden. Bijvoorbeeld bij tv-series, films, theater- en musicalvoorstellingen, musea, voetbalwedstrijden en online video’s. Tussen de dialogen door vertelt een stem wat er te zien is, zoals bewegende beelden, gezichtsuitdrukkingen, een landschap of decor. Zo worden media, cultuur en sportevenementen toegankelijk gemaakt voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Hoe werkt audiodescriptie?

Audiodescriptie kun je beluisteren op verschillende manieren. Soms digitaal met een app of audiotour. En soms live, verzorgd door een tolk, een speciaal getrainde gids of een ervaren sportpresentator. Op allesoveraudiodescriptie.nl vind je het actuele aanbod, tips en ervaringen van mensen die al audiodescriptie gebruiken.

Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een structureel en gevarieerd aanbod van audiodescriptie. Want zo kunnen mensen met een visuele beperking ook genieten van tv, kunst, cultuur en sport. Helemaal zelfstandig, zonder dat familieleden of vrienden hoeven te vertellen wat er in beeld, op het podium of op het sportveld is te zien.