Naar hoofdinhoud

Samen buiten rennen en spelen. Iets wat je elk kind gunt. Met de steun van het Bartiméus Fonds hebben Bartiméus en spelontwikkelaar Picoo een bestaand Picoo-spel geschikt gemaakt voor kinderen die slechtziend of blind zijn. Het spel won hiermee een IPON-Award.

Combinatie van gamen en buitenspelen

Bewegingsspellen zijn voor kinderen met een visuele beperking vaak een uitdaging. Picoo is een spel waarbij kinderen rennen, stilstaan en op elkaar reageren. Het combineert de slimme technologie van gamen met ‘ouderwets’ buitenspelen.

Kinderen spelen Picoo met een console in de hand. Deze console geeft het kind signalen met geluid, licht en trillingen. Een sensor in de console meet verder de afstanden tot andere Picoo’s in het spel. Zo weten kinderen met een visuele beperking waar de andere kinderen zich bevinden en kunnen ze lekker samen spelen!

IPON-Award

IPON staat voor Innovatie Platform Onderwijs Nederland. Bartiméus en Picoo ontvingen de IPON-Award op 6 april tijdens de IPON-beurs in de categorie ‘Gewoon Speciaal’. De jury beloont het spel omdat het als hulpmiddel bijdraagt aan inclusief (buiten)spelen met een product dat kinderen zelfstandig kunnen gebruiken.

Meer weten over het bewegingsspel Picoo? Lees hier meer over het Picoo-spel