Naar hoofdinhoud

Ook als je wat ouder bent en een visuele beperking hebt, wil je graag actief bezig zijn. Maar welke sporten zijn dan geschikt? En welke mogelijkheden zijn er in de buurt? Met de steun van het Bartiméus Fonds organiseert Zichtbaar Sportief Beweegcafés op verschillende locaties in het land.

Bewegen én ontmoeten

Tijdens een Beweegcafé kunnen ouderen (55+) met een visuele beperking meedoen aan een beweegactiviteit. Verder krijgen ze informatie over welke mogelijkheden er in hun buurt zijn om te bewegen of sporten. Ze maken kennis met de buurtsportcoach en krijgen ook meer informatie over valpreventie. Het Beweegcafé is daarnaast een mooie gelegenheid om andere ouderen met een visuele beperking te ontmoeten.

Positieve reacties

De eerste Beweegcafés waren in Nieuwerkerk, Alkmaar en Haarlem. De reacties van de deelnemers waren positief. Het samen actief zijn en elkaar ontmoeten werd als heel prettig ervaren. Een greep uit de reacties:

‘Leuk om kennis te maken met verschillende beweegactiviteiten. Showdown vond ik heel erg leuk!’

‘Belangrijk om te weten hoe ik op moet staan als ik ben gevallen, fijn om de basis te leren.’

‘Ik vond het beweegcafé erg leuk en gezellig, ook om te horen wat andere mensen doen qua sporten.’

Meer informatie over Beweegcafés

Ben je 55+ en heb je of ken je iemand met een visuele beperking? Kijk dan op zichtbaarsportief.nl voor een overzicht van data en locaties van het Beweegcafé.