Naar hoofdinhoud

Op 10 mei ging Bartiméus 100% Live! Het was mooi om elkaar weer in het echt te ontmoeten en te kunnen praten met veel van onze trouwe donateurs, collega’s, vrijwilligers en relaties. Deze middag stond echt voor 100% leven!

Inspiratie

Onze ambassadeur Bert Van Leeuwen presenteerde de middag op het podium van het AFAS Theater Leusden, waar we exclusief te gast waren. We werden geraakt door het prachtige persoonlijke verhaal van Marjolein van den Broek, die een paar jaar geleden haar laatste restje zicht verloor; geïnspireerd door de topsportprestaties van tandemduo TeamVIT en genoten van de muziek Marc en Daan, twee bewoners van de Tweesprong van Bartiméus.

Humor, een kritische noot en muziek

Naast de persoonlijke verhalen en mooie projecten die we hebben gezien was er ook ruimte voor vermaak. Vincent Bijlo hield een scherp en humorvol betoog over het belang van werken, ook voor mensen met een visuele beperking, en Pearl Jozefzoon gaf een muzikaal optreden met ook een serieuze noot.

Livestream terugkijken

Wil je deze inspirerende middag terugkijken? Klik dan hier voor de livestream.

Iedereen op de fiets, óók als je blind bent!

Onze ambassadeur Bert van Leeuwen vertelde het al tijdens 100% Bartiméus Live: Fietsen, in Nederland zijn we er gek op. Maar wat nu als je blind of slechtziend bent? Dan is op de fiets erop uittrekken niet vanzelfsprekend…

Doe mee en doneer!

Geef jij mensen die hun zicht moeten missen de kans om wél te fietsen? Doe mee en doneer nu voor duofietsen en tandems voor de bewoners en leerlingen van Bartiméus!

Meer lezen?

Op de pagina ‘Iedereen op de fiets, óók als je blind bent’ lees je persoonlijke verhalen én meer over hoe wij mensen met een visuele beperking op de fiets willen helpen.