Naar hoofdinhoud

Stem met ons mee!

Het innovatieve project Meye Indoor Way van Bartiméus is genomineerd voor Het Goedste Doel 2023! Deze titel wordt door de AFAS Foundation gegeven aan het doel dat in het afgelopen jaar de meeste impact en indruk heeft gemaakt.

Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat Bartiméus de Goedste Doel Award wint. Help daarom mee en stem nu!

Stem op Bartiméus! »

 

Veilig navigeren door openbare gebouwen

Je weg vinden in een treinstation, museum, ziekenhuis of ander gebouw? Veel mensen hebben daar moeite mee. Voor mensen die slechtziend of blind zijn is het een nog grotere uitdaging. Ruim 70 procent van de mensen met een visuele beperking heeft problemen met het zelfstandig hun weg te vinden. Terwijl ze dat zo graag willen. Daarom startte in mei 2020 het Meye Indoor Way project. Het doel: een oplossing waarmee mensen met een visuele beperking zelfstandig hun weg kunnen vinden.

Nieuwe, slimme app

Een jaar later is het resultaat een baanbrekende navigatie oplossing. De doorvertaling van deze oplossing naar een volledig toegankelijk eindproduct, de eZwayZ-app, stelt mensen met een visuele beperking in staat zelfstandig hun weg te vinden in onbekende gebouwen. Bartiméus stelde voor de ontwikkeling kennis en expertise ter beschikking. Hierbij werd samengewerkt met Atsence en organisaties die toegankelijkheid heel belangrijk vinden, het NEMO Science Museum, het Rijksmuseum, station Arnhem en een ziekenhuis.

Met de voor de app speciaal ontwikkelde slimme technologie, lokaliseer je jezelf in een gebouw. Vervolgens kies je een bestemming om naartoe te navigeren. De app begeleidt je tot op de meter nauwkeurig naar deze plek.

Karst Hoogsteen is projectmanager bij het innovatieteam van Bartiméus én ervaringsdeskundige.
In deze video vertelt hij hoe de ontwikkelde navigatie oplossing bijdraagt aan inclusie van slechtziende en blinde mensen in onze samenleving.

Help je mee?

Stem op Bartiméus!

Joeke van der Mei, directeur Bartiméus Fonds:

Dit project zorgt ervoor dat slechtziende en blinde mensen hun weg kunnen vinden in openbare gebouwen. Zelfstandig, nauwkeurig én veilig.