Naar hoofdinhoud

Op 28 november 1972 werd Bartiméus in Doorn officieel geopend door prinses Margriet. Al 50 jaar wonen en werken hier mensen met een visuele beperking waarbij zij de beste zorg van alle medewerkers krijgen. Van 21 tot 28 september is er daarom een kleinschalige feestweek voor de bewoners en hun wettelijk vertegenwoordigers met leuke activiteiten.

Bewoners in het zonnetje

Op woensdag 21 september wordt de feestweek officieel geopend op het Plein van Bartiméus Doorn. Bewoners die hier 50 jaar wonen worden dan in het zonnetje gezet. Verder is er muziek en er wordt een kunstwerk onthuld. Iedere dag is er een snoezelwagen aanwezig waarin bewoners lekker kunnen ontspannen.

Straatfeesten

Ook viert elke straat van Bartiméus Doorn een eigen straatfeest. Bewoners en begeleiders geven zelf invulling aan het feest in hun straat. Met daarbij bijvoorbeeld een draaiorgel en lekkere frites!

Verder is er een tijdelijk Bartiméus Museum in de kapel dat de geschiedenis van Bartiméus Doorn laat horen en zien. Tijdens een historische rondwandeling over het terrein krijgen bezoekers alles te weten over het mooie terrein van Bartiméus in Doorn.

Dankzij onze donateurs

De steun van onze donateurs is onmisbaar geweest om van Bartiméus Doorn te maken tot wat het nu is. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige historische moestuin op het terrein, herinneringsplek Hagehof en de nieuwe wipwap waar ook bewoners in een rolstoel gebruik van kunnen maken. Maar ook sportcentrum De Bies en de renovatie van de Kapel zijn mogelijk gemaakt met de steun van donateurs van het Bartiméus Fonds.

Wilt u ook nu of later nalaten aan een goed doel en donateur worden van het Bartiméus Fonds? Lees hoe u kunt helpen.