Voor het eerst audiodescriptie op de Paralympische Spelen
09 september 2024
Van 24 t/m 27 januari hebben de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus genoten van lekkere én gezonde maaltijden aan huis. Als hart onder de riem na de afgelopen lockdown. Probeer nu zelf de curry van zoete aardappel, een recept van de chef van restaurant Cloo & Leyn.
De chefs van restaurant Antropia in Zeist en restaurant Cloo & Leyn in Doorn verzorgden met hun medewerkers ruim 500 maaltijden, bereid met biologische producten. En het was een groot succes: de linzenovenschotel, curry van zoete aardappel, couscousschotel en stamppot van bietjes vielen goed in de smaak. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij hartverwarmende acties zoals deze mogelijk maken!
De chefs hebben de recepten op papier gezet, zodat de woningen de gerechten ook zelf kunnen maken, om zo het gezond koken te stimuleren. Wil je zelf ook één van deze heerlijke, verantwoorde gerechten maken? Hieronder vind je het recept van de lekkere curry van zoete aardappel.
Curry van zoete aardappel, witlof en paddenstoelen, geserveerd met witte rijst
Recept van de chef van Cloo & Leyn
Nodig voor 6 personen:
• 3 zoete aardappelen (bataat)
• 2 wortels
• 1 ui
• 1t knoflook
• 3 witlof
• 400gr paddenstoelen
• 2el Indische currypasta
• 1 chilipeper
• 1tl kurkuma
• 1tl gemberpoeder
• 2dl kokosmelk (kan ook perfect met yoghurt)
• koriander
• 360gr rijst
Bereiding:
• Snij de zoete aardappel en wortel in grove hapklare stukken.
• Doe een beetje olie in een stoofpot en bak de ui samen met de geperste knoflook kort aan. Doe er dan de zoete aardappel en de wortel bij.
• Maak ondertussen de currysaus. Meng hiervoor de kokosmelk, de currypasta, de tomaten, de chilipeper, de kurkuma en de gember in een kom en zet de staafmixer er nog even in, zodat alle ingrediënten fijngemalen zijn. Doe de currysaus bij de groenten en laat nog verder pruttelen op een laag vuur.
• Stoof de paddenstoelen en het witlof apart en voeg ze bij op het laatste moment bij de curry.
• Werk de curry af met de korianderblaadjes.
• Serveer met witte rijst.
Eet smakelijk!