Naar hoofdinhoud

Tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen behaalde dit jaar goud en zilver op de Paralympics in Tokyo. Skiester Maaike Bennink zit juist nog volop in de voorbereidingen voor de Spelen in Beijing deze winter. Het Bartiméus Fonds steunt deze topsporters met een visuele beperking. Samen blikken we terug en vooruit.

Team VIT, hoe kijken jullie terug op de Spelen?

Timo (tandempiloot): ‘We baalden van de zilveren plak door een klapband in de tijdrit. Dit is wel meteen dé stimulans om nog een keer alles op alles te zetten op de Spelen in Parijs over drie jaar, omdat er nog een rekening openstaat. Maar goud in de wegwedstrijd was natuurlijk fantastisch.’

Wat was het mooiste moment voor jullie?

Vincent: ‘Het moment dat we in de wegwedstrijd over de streep kwamen en beseften dat vijf jaar aan voorbereiding beloond werd met het hoogst haalbare. We hebben bovendien nog nooit een wedstrijd gereden waarbij we zo vroeg en zolang al voorop reden, dat was een geweldige ervaring.’

Maaike Bennink, wat is jouw droom?

Maaike poseert in de sneeuw met haar ski's in de hand.Maaike: Mijn droom is deelname aan de Spelen. Daarnaast hoop ik ook heel veel andere mensen te inspireren dat er echt meer mogelijk is dan je denkt. Ik vind ook dat de Paralympics daar symbool voor staan

Wat betekent het Bartiméus Fonds voor jou?

Maaike: ‘Ze zijn mijn hoofdsponsor, maar ook mijn familie. Ze denken met me mee en staan echt achter me. Zonder het Bartiméus Fonds was ik niet zover gekomen, samen met hen raak ik naar de top.’