Naar hoofdinhoud

Al jaren zet het Bartiméus Fonds zich in voor meer audiodescriptie op de Nederlandse televisie. Bovenaan het verlanglijstje van onze achterban stond steevast ‘Wie is de Mol?’ van AVROTROS. Want wanneer dat wordt uitgezonden heeft iedereen het erover.

Dit jaar kunnen ook mensen die slechtziend of blind zijn eindelijk meekijken, want door audiodescriptie is het hele jubileumseizoen toegankelijk gemaakt. Fantastisch! De eerste uitzending is op zaterdag 5 september, om 20.30u bij AVROTROS op NPO1.

Ik wilde al jaren zelf uitvogelen wie de mol is, dit jaar win ik misschien eindelijk van mijn dochter! – Marjolein

We zijn heel blij met deze mijlpaal, dank aan de NPO en op naar een breed, gevarieerd en structureel aanbod van audiodescriptie op de Nederlandse televisie!

De Earcatch-app

De audiodescriptie wordt aangeboden via de gratis app Earcatch. Veel slechtziende en blinde mensen maken hier al gebruik van. De werking van de Earcatch app is simpel: vooraf download je binnen de app het betreffende audiodescriptiebestand op je tablet of smartphone, om het tijdens het kijken af te luisteren via je koptelefoon of oortjes. De app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Meer weten over audiodescriptie?

Kijk op allesoveraudiodescriptie.nl, daar vind je informatie over wat audiodescriptie precies is en  alle aanbieders van audiodescriptie in Nederland.