Naar hoofdinhoud

Na het onderzoek ‘Visueel in Beeld’, waarin de arbeidsparticipatie van mensen met een visuele beperking werd onderzocht, start op 1 september een vervolgonderzoek: ‘ZG in Beeld’. ZG staat voor Zintuigelijk Gehandicapt.

Bredere doelgroep

Het eerste onderzoek richtte zich op de arbeidsparticipatie van mensen die slechtziend of blind zijn. Via Big Data konden 61.801 mensen, geanonimiseerd, worden onderzocht. Daaruit bleek dat in de periode 2015 tot en met 2018 slechts 29 procent van hen een baan heeft gehad. Nu richt het onderzoek zich op mensen met een zintuiglijke beperking, dus ook op mensen die doof of slechthorend zijn. Arbeidsparticipatie en onderwijsperspectieven zijn twee van de onderzoeksonderwerpen.

Samenwerking

Onderzoekers Eline Heppe, Teun van Dommelen, Chris van Klaveren en Ilja Cornelisz voeren het onderzoek uit, in samenwerking met het Bartiméus Fonds, Koninklijke Kentalis, Koninklijke Visio, Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam Center for Learning Analytics.

Op de hoogte blijven?

Ben je geïnteresseerd in de toekomstige resultaten? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar Eline Heppe, onderzoeker en projectleider, via e.heppe@kentalis.nl. De resultaten van het vorige onderzoek ‘Visueel in Beeld’ vind je op de website van het Bartiméus Fonds.

Logo Visio Logo Kentalis