Naar hoofdinhoud

Blog:

Hoe bestelt Wolter online sintcadeautjes?

‘Het coronavirus heeft het leven niet makkelijker gemaakt.’ Wolter is slechtziend. In de 1,5 meter samenleving zijn veel dagelijkse activiteiten voor hem een nóg grotere uitdaging. Zo moeten we drukke plekken vermijden en zoveel mogelijk online doen. Maar hoe gaat dat als je een visuele beperking hebt? In zijn blog vertelt wolter hoe hij daar mee omgaat.

Jongens heb je het al vernomen? Sinterklaas is in het land!
Ja hoor, dank je wel! We zijn op de hoogte! Hier in huis is er druk meegeleefd met de Sint en de Pieten op de stoomboot. Wat is dat toch ieder jaar weer een spannende tijd voor alle kinderen in Nederland, want gaat het hem lukken om ook dit jaar weer veilig aan te komen in Nederland? Neemt hij de Pieten weer mee? Vergeet hij de cadeautjes niet?

Wanneer hij is aangekomen komt het hele spel pas echt tot leven, want mocht je ‘Wie is de Mol’ al een mindfuck vinden, wat dacht je dan van het Sinterklaasspel? Jonge kinderen vinden het toch al moeilijk om ‘echt’ en ‘niet echt’ van elkaar te onderscheiden en dan gaan volwassenen op het Sinterklaasjournaal je ook nog eens aan het twijfelen brengen, en brengen gewoon fake news, en ouders en leerkrachten die normaal gesproken integer en betrouwbaar zijn kun je eind november niet vertrouwen! Arme kinderen…

Voor mij is deze periode ook altijd spannend, want je wilt natuurlijk dat het feest goed tot zijn recht komt, en dat het voor de kinderen een gedenkwaardig feestje wordt. En dus ga ik op tijd op jacht om leuke cadeautjes te scoren. Ik wandel dan naar het winkelcentrum, om daar in de speelgoedwinkel wat uit te zoeken. Dat heeft voor mij toch altijd de voorkeur. Niet alleen omdat ik het belangrijk vind om de plaatselijke middenstand te steunen, maar ook omdat ik niet makkelijk kan online shoppen. Webshops zijn voor mij vaak onoverzichtelijk. Ik kan ongeveer 10 procent van het beeldscherm van mijn PC zien, en dus mis ik een hoop informatie. Ik kan hierdoor bij webshops als bol.com, Mediamarkt of Coolblue vaak niet vinden wat ik zoek, of het duurt uren! Op mijn smartphone gaat het gelukkig wel iets makkelijker. Dit schermpje is kleiner en valt daardoor beter binnen mijn kokervisus. Je hebt namelijk ook niet altijd een keuze. In deze coronatijd moeten we drukte mijden en hoort online shoppen erbij. Daarom is het belangrijk dat webshops toegankelijker worden, en het is dus heel fijn dat het Bartiméus Fonds zich hier voor inzet!

Inmiddels zijn alle cadeautjes voor de kinderen binnen. Onze slaapkamer fungeert even als pakjeskamer. Deze wordt goed bewaakt door Madelief, die weet hoe de vork in de steel zit. Ze probeert te voorkomen dat Froukje en Gideon hier alvast hun Sinterklaascadeautjes komen uitpakken. Voor mij is dat het grootste cadeau: de kinderen die genieten van alle gezelligheid, de verkleedpartijen, de Sinterklaasliedjes en de herinneringen die dat oproept aan het Sinterklaasspel in mijn eigen jeugd: Eén grote mindfuck, maar tegelijk kostbare herinneringen om nooit te vergeten!

Lees ook …

Eerder schreef Wolter een blog over het van school ophalen van zijn dochtertje in de anderhalve meter samenleving. Je leest hem hier.

Wie is Wolter

Wolter (33) bleek als kind de ziekte retinitis pigmentosa (RP) te hebben. Dat betekent dat zijn blikveld steeds kleiner wordt. Maar wat hij ziet, is wel scherp. Wolter werkte als leraar op een basisschool, zijn droombaan. Helaas heeft hij daar afscheid van moeten nemen. In zijn blogs neemt Wolter je mee in zijn leven met zijn vrouw Anja en hun zoon en twee dochters. Volg ons op FacebookTwitterLinkedIn of Instagram, dan weet je direct wanneer Wolters nieuwe blog online komt.