Naar hoofdinhoud

Mooi nieuws! Scribit.pro is finalist in de race naar de hoofdprijs van de Rabobank Duurzame Innovatie Prijs 2020 in de categorie Vitale Gemeenschap en zorg!

Scribit.pro is een online platform dat consumenten en organisaties de mogelijk biedt om video’s toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Het levert de know-how en de tools om iedere video zelf te kunnen voorzien van ondertiteling, audiodescriptie en een tekstalternatief. De innovatie betreft specifiek het toepassen van text-to-speech om op een laagdrempelige en betaalbare manier zelf audiodescriptie te kunnen produceren. Audiodescriptie is een techniek waarbij een stem vertelt wat er in beeld te zien is als er geen dialogen zijn. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn het volledige verhaal goed volgen. De toegankelijkheidsbestanden kunnen daarna eenvoudig worden gedownload en aan een video (player) worden toegevoegd (conform de webrichtlijnen WCAG 2.1.)

Eerder ontwikkelden wij scribit.tv, dat zich richt op audiodescriptie voor YouTube video’s. Scribit.pro is hier de doorontwikkeling van.

Stem voor de publieksprijs

Naast de vakprijs is er een publieksprijs. Stemmen hiervoor kan eenvoudig via deze link: https://rabobank.nl/rdi