Naar hoofdinhoud

Het Diagnostisch Centrum van Bartiméus levert specialistische oogzorg, nu ook voor de állerkleinsten in het nieuwe Baby- en Peutercentrum. Uit het hele land worden baby’s en peuters hier naartoe doorverwezen. Uniek in Nederland! Het Baby- en Peutercentrum is inmiddels in bedrijf en wordt op 21 juni 2021 feestelijk online geopend.

Vroegdiagnostiek is van levensbelang

Wanneer een baby iets aan zijn ogen mankeert, breekt voor ouders een periode aan van grote onzekerheid en zorgen. Er zijn veel vragen over de ernst van de aandoening, of er nog iets aan te doen is en angst voor de toekomst van hun kind. Maar dankzij het Baby- en Peutercentrum van Bartiméus kan vaak al in één dag een diagnose worden gesteld. Duidelijkheid brengt de ouders rust, en voor het kindje kan een snelle start van de behandeling een groot verschil maken in eventueel herstel of afremmen van een oogziekte.

Kindgerichte aanpak

Kleine kinderen hebben extra aandacht en geruststelling nodig, daarom is een kindgerichte aanpak ontwikkeld. Zo zijn de behandelkamers vrolijk ingericht, en staat in de wachtkamer een kleurrijk, levensgroot ‘speeloog’, waar de kleintjes heerlijk in kunnen klauteren. Als de kindjes op hun gemak zijn kunnen onderzoeken veel sneller en zonder stress worden uitgevoerd.

Dankzij onze donateurs

Alleen dankzij de steun van onze donateurs en bijdragen van Stichting Voorzorg Utrecht, LVC en Stichting BonCoeur kon het Baby- en Peutercentrum gerealiseerd worden. Daar zijn wij, Bartiméus én de ouders en kinderen enorm dankbaar voor. Dank je wel!