Mooie kans
Het afgelopen jaar zijn met name de zorg en horeca hard getroffen door corona. Voor chef Eric van Veluwen is onze maaltijdactie dan ook een mooie kans. ‘Ik kan zo mijn mensen aan het werk houden, lokale voedselproducenten steunen én de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus een hart onder de riem steken.’
Omzet gehalveerd
Eric van Veluwen is chef van restaurant Antropia in Zeist. ‘De impact van de coronamaatregelen is voor ons enorm. De omzet is gehalveerd. Maar we laten ons niet uit het veld slaan en daarom is het nu bij ons mogelijk om gerechten af te halen of te laten bezorgen. De maaltijdactie voor de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus is hierbij een mooie kans. Zo kan ik mijn mensen toch aan het werk houden.’
Samen sterk
‘Bovendien is het een goede gelegenheid om andere ondernemers te leren kennen en te steunen. Zo hebben wij heerlijke producten bij Landgoed Zuylestein in Leersum gehaald en lekkere kip bij de Landwinkel in Groenekan. Hiervan heb ik onze eerste maaltijd voor de actie, een pastagerecht, bereid.’
Waardering
‘Onze pasta is goed in de smaak gevallen. Bij het bezorgen ervan heb ik gemerkt dat de bewoners en zorgmedewerkers onze inzet echt waarderen. Ze gaan door een zware tijd, maar dat valt even weg als we onze maaltijd bezorgen. We hebben van een woning ook al een heel leuk kaartje met een compliment ontvangen. Dat we zo de bewoners en zorgmedewerkers een hart onder de riem kunnen steken, daar doen we het voor!’
Meer over de maaltijdactie
Het Bartiméus Fonds heeft samen met Bartiméus, Lokaal Voedsel Utrecht en Boerenhart de handen ineen geslagen voor een bijzondere actie: maaltijden voor de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus, bereid door lokale chefs met lokale producten. Zo helpen we elkaar in deze moeilijke tijd!