Naar hoofdinhoud

Onlangs mochten wij van de Gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg en de Dorpskerk in Leiderdorp mooie donaties ontvangen voor ‘Beleven in Muziek’. Met deze muziektherapie kunnen de meervoudig beperkte leerlingen van de Bosschool van Bartiméus worden geholpen om te ontspannen, emoties te uiten en contact te maken. De leerkrachten en leerlingen zijn dan ook heel enthousiast over de nieuwe materialen!

De Gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg zamelde geld in met een collecte tijdens de dienst. En de kinderen haalden een mooi bedrag op met onze speciale kraskaarten. In de Dorpskerk in Leiderdorp werd gecollecteerd tijdens een huwelijksvoltrekking. De bruid is arts in opleiding voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij deze mensen ligt haar hart, vandaar dat zij graag wil bijdragen aan muziektherapie voor kinderen met een meervoudige beperking.

Muziek laten horen én voelen

‘Beleven in Muziek’ (BiM) is een unieke methode die er spelenderwijs voor zorgt dat kinderen met een meervoudige beperking beter in hun vel zitten. De leerlingen en leerkrachten van de Bosschool zijn enthousiast over de nieuwe materialen. ‘We zijn heel blij met de twee kisten met BiM-materialen’, vertelt Renate Sebus van de Bosschool. ‘Eén kist is in gebruik bij de jonge leerlingen en de tweede staat in het drama/muzieklokaal. Met de materialen kunnen we muziek laten horen én voelen. Leerlingen die overprikkeld zijn, helpen we zo om te ontspannen. En andersom kunnen we leerlingen die in zichzelf gekeerd zijn, juist activeren.

Ook collecteren voor blinde kinderen?

Wil je ook met je kerk collecteren voor één van onze projecten voor kinderen met een visuele beperking? Kijk dan voor onze tastbare collectedoelen en meer info op de webpagina: Collecteer voor blinde mensen