Naar hoofdinhoud

Voor de jonge kinderen die bij het Baby- en Peutercentrum van Bartiméus komen, zijn de oogonderzoeken vaak best spannend. Daarom zorgen de medewerkers ervoor dat de kindjes zich veilig en ontspannen voelen. De knuffelbeertjes van Jane van Dijk helpen daarbij.

Jane (84) breide altijd truien voor familie en vrienden. Totdat ze in een winkel leuke beertjes zag liggen. ‘Ik kwam op het idee om truitjes voor deze beertjes te gaan breien. Daarmee had ik een leuke knuffel om weg te geven aan kinderen.’

‘Inmiddels heb ik er al honderden gemaakt. Mijn zoon heeft er vluchtelingkinderen in Griekenland mee verrast. En de medewerkers bij het Baby- en Peutercentrum van Bartiméus geven ze aan de kindjes die voor oogonderzoek komen.’

‘Sinds mijn man drie jaar geleden is overleden, ga ik niet zo graag meer de deur uit. Ik ga alleen nog naar mijn kinderen. Het breien is een leuke bezigheid. Het helpt me de dag door. Zo’n truitje pak je snel even op, het is zo klaar. Ik koop de beertjes niet meer in de winkel, maar mijn hulp bestelt ze online. Natuurlijk kost het wel wat, maar elke hobby kost geld, toch?’

‘En ik doe het voor de kinderen. Met een beertje kunnen ze even hun angst of verdriet vergeten. Die blije gezichtjes zijn onbetaalbaar.’