Naar hoofdinhoud

Kies de vorm van nalaten die bij u past

U kunt op verschillende manieren aan het Bartiméus Fonds nalaten:

 • Benoemen tot erfgenaam
  U benoemt het Bartiméus Fonds tot (enig) erfgenaam in uw testament.
 • Een legaat nalaten
  U laat een bedrag, effectenportefeuille of woning na aan het Bartiméus Fonds en laat dit vastleggen in uw testament.
 • Vruchtgebruik
  U kunt nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten, zoals uw partner, kunnen dan bijvoorbeeld uw vermogen en/of woning blijven gebruiken. Zo steunt u het Bartiméus Fonds en laat u ook uw dierbaren goed verzorgd achter.
 • Fonds op naam
  Een fonds op naam kunt u bij leven oprichten, maar ook via een testament. Het is een schenking met een gerichte opdracht. U bepaalt zelf de naam en het doel van het fonds, gerelateerd aan ons werk. Wij zorgen ervoor dat het geld wordt besteed aan het specifieke doel.
 • Codicil
  Dit is een handgeschreven document waarin persoonlijke roerende zaken worden nagelaten. Bijvoorbeeld goederen met emotionele waarde. Let op: geld, aandelen of huizen kunnen niet worden nagelaten via een codicil. Het is verstandig om de toewijzing van waardevolle spullen altijd via een testament te regelen en daarnaast ook een eventueel codicil bij een notaris in bewaring te geven.

Vrij van erfbelasting

Nalaten aan het Bartiméus Fonds is vrij van erfbelasting. Uw gift komt dus volledig ten goede komt aan mensen die blind of slechtziend zijn

Vragen of meer informatie?

Wilt u graag meer informatie ontvangen of ons persoonlijk spreken over nalaten? Wij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen met Carl Gelauff, 06 81 47 16 66 of cgelauff@bartimeusfonds.nl. Of stel uw vraag via ons contactformulier.

Hoe regel ik mijn nalatenschap?

In dit stappenplan vindt u meer informatie.

Verder lezen »