Naar hoofdinhoud

Laat uw idealen voortleven

Mensen die slechtziend of blind zijn willen het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is niet vanzelfsprekend in een samenleving die in hoog tempo visueler en digitaler wordt. Het Bartiméus Fonds helpt met aangepast onderwijs, innovatieve hulpmiddelen en wetenschappelijk onderzoek.

Uw nalatenschap is hierbij onmisbaar. Dankzij deze bijzondere vorm van geven kunnen wij ook in de toekomst veel betekenen voor mensen die slechtziend of blind zijn. We kunnen er voor langere tijd mee investeren, bijvoorbeeld in modern digitaal onderwijs, technologie die de zelfredzaamheid vergroot en onderzoek om oogaandoeningen beter te kunnen diagnosticeren en behandelen. Uw bijdrage maakt echt het verschil. Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen met een visuele beperking voluit in het leven kunnen staan.

Vrij van erfbelasting

Nalaten aan het Bartiméus Fonds is vrij van erfbelasting. Wij zijn door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeven daarom geen successierecht te betalen. Uw gift komt dus volledig ten goede aan mensen die blind of slechtziend zijn

Vragen of meer informatie?

Wilt u graag meer informatie ontvangen of ons persoonlijk spreken over nalaten? Wij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via 030 693 50 50 of info@bartimeusfonds.nl. Of stel uw vraag via ons contactformulier.