Naar hoofdinhoud

Innovatie is belangrijk om de zelfstandigheid en inclusie van mensen met een visuele beperking te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan de innovatieve nachtzichtbril voor mensen die nachtblind zijn. Tijdens het event Inclusive Innovations daagt het Bartiméus Fonds innovators met een Innovation Challenge uit om een oplossing te bedenken voor een probleem waar mensen met een visuele beperking mee te maken hebben.

Partner van Inclusive Innovations

Inclusive Innovations is hét event voor toegankelijkheidsexperts en technologische innovators. Het Bartiméus Fonds is dit jaar voor het eerst partner van Inclusive Innovations, dat georganiseerd wordt door Envision.

Remke Brand, hoofd programma’s van het Bartiméus Fonds: ‘Innovators en belangenbehartigers van toegankelijkheid bewegen zich in zeer verschillende kringen. Tot nu toe was het praktisch onmogelijk om ze op een betekenisvolle manier met elkaar te verbinden. Het event Inclusive Innovations biedt een platform waar de behoeften van mensen met een visuele beperking een inspiratiebron zijn voor technologische hulpmiddelen. Het is daarmee dé plek om een challenge te lanceren.’

Innovatie versnellen

De Innovation Challenge is een oproep richting innovators om een oplossing te bedenken voor een probleem waar blinde mensen en slechtziende mensen mee te maken hebben. Op 23 november wordt tijdens Inclusive Innovations bekend gemaakt wat het onderwerp van de challenge is. Remke: ‘Met deze challenge willen we innovatie voor een bepaald probleem versnellen. We zijn super enthousiast om tijdens Inclusive Innovations deze uitdagende oproep te mogen lanceren. En natuurlijk hopen we dat er levensveranderende producten of diensten uit voortkomen.’

Meer informatie

Het event Inclusive Innovations vindt plaats op 23 november in Utrecht. Wil je meer weten over het programma, ga dan naar: Inclusive Innovations | November 23, 2023 | Get ticket (letsenvision.com)