Naar hoofdinhoud

Foto: Flip Franssen

Met de Oogvereniging slaan wij de handen ineen voor de ontwikkeling en uitvoer van het vijfjarig Programma Toegankelijke Openbare Ruimte. Samen met onze partners Bartiméus, Visio en de Robert Coppes Stichting werken we binnen dit programma aan projecten die de toegankelijkheid van de openbare ruimte vergroten voor mensen met een visuele beperking.

Projecten

In het programma worden allereerst twee projecten uitgewerkt: ‘Alle stationspleinen toegankelijk’ en ‘Houd de lijn vrij!’. Wanneer je een treinreis hebt gemaakt, zoals veel mensen met een visuele beperking doen, is het vinden van de juiste weg naar je uiteindelijke bestemming een hele uitdaging. Deze projecten dragen bij aan betere mobiliteit en veiligheid onderweg.

ZonMw

Uniek aan het programma is dat, middels een gezamenlijke aanvraag van het Bartiméus Fonds en de Oogvereniging, ZonMw subsidie heeft toegekend voor de verdere ontwikkeling en uitrol van de twee projecten ‘Alle stationspleinen toegankelijk’ en ‘Houd de lijn vrij!’. ZonMW verleent subsidies vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Samenwerken

De Oogvereniging en het Bartiméus Fonds vinden allebei dat samenwerken de beste manier is om grote resultaten te bereiken. Daarom betrekken we in de projecten die ontwikkeld worden ervaringsdeskundigen en relevante partijen in het oogveld, en zoeken we de samenwerking met bijvoorbeeld gemeenten en vervoerders.