Naar hoofdinhoud

Blog:

Ook al moeten we fysiek afstand houden, in ons hart blijven we dicht bij elkaar.

Corona raakt ons allemaal; thuis, op het werk en op straat. Ons leven staat op veel manieren op z’n kop. Maar er heerst ook een enorme onderlinge verbondenheid. Zo vragen veel donateurs en anderen die ons werk een warm hart toedragen hoe de leerlingen, bewoners en medewerkers van Bartiméus het maken. Daar geven we in dit blog graag antwoord op.

Gelukkig kunnen we laten weten dat het goed met ze gaat. Ook op hen hebben de coronamaatregelen grote impact. Lessen, dagbesteding, bezoek en vaste structuren vallen weg. We hebben dan ook groot respect voor de leerkrachten en zorgmedewerkers die hun uiterste best doen om het onderwijs en de zorg zo goed mogelijk te kunnen blijven leveren. De Bosschool tovert bijvoorbeeld op afstand met video’s een grote lach op de gezichten van de leerlingen. Het is één van de mooie, inspirerende verhalen die je kunt lezen op de website van Bartiméus.

Actie: Hart Onder de Riem

Ondertussen ontstaan er allerlei mooie initiatieven om de leerkrachten en zorgmedewerkers van Bartiméus te bemoedigen. Onder het motto Hart Onder de Riem zijn er hartverwarmende acties. Zoals het aanbieden van een bloemetje, gedicht of lekkere maaltijd. Veel lokale middenstanders dragen hun steentje bij, terwijl het ook voor hen een moeilijke en onzekere tijd is. Geweldig dat mensen zo omkijken naar elkaar.

Onverminderde inzet

Bij het Bartiméus Fonds verkeren we gelukkig allemaal in goede gezondheid. We houden de maatregelen om het virus niet verder te verspreiden natuurlijk goed in acht. Dat betekent onder andere dat we veel thuis werken. We missen elkaar op de werkvloer en worden soms dol van het skypen en het achter de laptop zitten.

Maar we zetten ons onverminderd in voor mensen met een visuele beperking. Want ook al houdt corona ons allemaal in z’n greep en moeten we fysiek afstand houden, in ons hart blijven we dicht bij elkaar en kunnen mensen die slechtziend of blind zijn óók in deze tijd op ons rekenen.