Naar hoofdinhoud

Onze collecteweek in oktober jl. heeft € 123.000,- opgebracht. We zijn met ruim 2.6000 collectanten langs de deuren gegaan. Fijn dat zoveel mensen zich hebben ingezet, maar na ruim tien jaar is het tijd om te stoppen. Er is enorm veel bereikt, maar we zien dat een collecte steeds minder aansluit bij de wijze waarop mensen willen bijdragen, als gever en als collectevrijwilliger. Vanzelfsprekend blijven wij ons op andere manieren inzetten voor mensen met een visuele beperking.

Sinds de start in 2008 collecteerden we jaarlijks met een grote groep betrokken collectevrijwilligers voor onderzoek, onderwijs en hulpmiddelen voor slechtziende en blinde kinderen. In ruim tien jaar hebben we veel bereikt, zoals een lespakket met meer dan 150 educatieve voeltekeningen voor het basisonderwijs, verbetering van de oogzorg voor kinderen met complexe oogaandoeningen, en als hoogtepunt de opening van de kinderoogpoli bij het Bartiméus Diagnostisch Centrum in Zeist. Dit is allemaal mogelijk gemaakt dankzij de opbrengst van de collecte. Een resultaat waar we alle gevers en vrijwilligers enorm dankbaar voor zijn!

Collectes onder druk

Helaas zien wij de laatste jaren het aantal gevers en het aantal collectevrijwilligers steeds meer afnemen, terwijl de kosten toenemen. Dit zet ook de opbrengst van onze collecte onder druk. Andere goede doelen, zoals het Oranje Fonds en Natuurmonumenten ervaren hetzelfde en hebben eveneens besloten om te stoppen met hun huis-aan-huis collectes.

Focus op andere activiteiten

Tijden veranderen en de manier waarop mensen goede doelen willen steunen verandert. Het Bartiméus Fonds beweegt hierin mee, dus focussen we op andere activiteiten waarmee mensen kunnen bijdragen aan ons werk. Bijvoorbeeld door donateur te worden, online te collecteren, of een actie te starten.. We hopen dan ook dat zoveel mogelijk gevers en collectevrijwilligers betrokken blijven. Want ons werk is niet klaar. Nog steeds is er veel te winnen voor kinderen met een visuele beperking, zodat zij voluit kunnen meedoen.

Vragen of tips?

Wil je betrokken blijven bij mensen met een visuele beperking en heb je hierover vragen, of heb je tips voor ons? Neem dan contact op met Linda van der Weijden, via lvdweijden@bartimeusfonds.nl of 030 693 50 45. Zij helpt je graag verder.