Naar hoofdinhoud

Onlangs hebben de bewoners van Bartiméus in Doorn de gerenoveerde kapel in gebruik genomen. De kapel heeft onder andere een nieuw doopvont en nieuwe liturgische materialen gekregen.
Het oude doopvont was gebroken en niet meer te gebruiken, dus de bewoners zijn heel blij met het nieuwe doopvont. Extra bijzonder is dat het nieuwe doopvont is vervaardigd door medewerkers met een meervoudige beperking van werkplaats Boschwijk bij Bartiméus in Doorn.

Kloosterbezoek

Tijdens een bezoek van een aantal medewerkers van Boschwijk aan een klooster ontdekten ze in de kapel een grote natuursteen die dienst deed als bron. Dat bracht ze op het idee voor het doopvont voor de kapel. Een grote witte albasten steen is omgetoverd tot een prachtig, uniek doopvont. Een mooie houten voet uit een boomstam maakt het doopvont compleet.

Bijdragen van kerken en Passage

De renovatie van de kapel wordt de komende tijd afgerond. Het interieur wordt bijvoorbeeld nog verder aangekleed. Na de zomer volgt een officiële openingsviering. Dankzij bijdragen van kerkgemeenten in het hele land kunnen wij de renovatie mogelijk maken. Het doopvont en de liturgische materialen zijn mogelijk gemaakt door de Christelijke Vereniging Passage Vrouwen. Hartelijk dank!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de kapel op de website van Bartiméus.