Naar hoofdinhoud

Zondag 23 juni 2019 vindt de eerste Multisportdag voor mensen met een visuele beperking plaats. Bij Only Friends in Amsterdam kunnen de deelnemers meerdere sporten uitproberen. Dankzij de opbrengst van The Blind Run 2018 kunnen wij deze sportdag mede mogelijk maken!

Tijdens de Multisportdag kunnen mensen met een visuele beperking kennis maken met verschillende sporten. Daarnaast willen we meer bewustwording creëren bij sportverenigingen over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (kleine) aanpassingen er soms nodig zijn om te kunnen sporten als je slechtziend of blind bent.

Sport en plezier

Het belooft een dag vol sport en plezier te worden voor kinderen en volwassenen. De sporten die uitgeprobeerd kunnen worden zijn een mix van teamsporten, individuele sporten, handicapspecifieke sporten en reguliere sporten. Eén van de aanwezige sporten zal blindenvoetbal zijn. Only Friends wil in samenwerking met Ajax een eigen blindenvoetbalteam gaan starten en is hiervoor nog op zoek naar spelers. Na afloop zal Gehandicaptensport Nederland de deelnemers helpen bij het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt, zodat zij verder kunnen met sporten.

Gratis deelname

Deelname aan de Multisportdag is gratis. Je kunt je aanmelden via deze link: https://forms.gle/zQTHbWbS5ka11xN69. Het is ook mogelijk om je telefonisch aan te melden via het nummer: 030 307 78 90. Kijk voor meer informatie over de locatie op de website van Only Friends. Er worden pendelbussen ingezet vanaf Amsterdam Noord.

Zichtbaar Sportief

De Multisportdagen maken onderdeel uit van Zichtbaar Sportief, een samenwerkingsverband tussen Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport, Koninklijke Visio, Bartiméus en de Oogvereniging. De gezamenlijke uitdaging is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.