Naar hoofdinhoud

Met een visuele beperking naar theaterfestival Boulevard Den Bosch? Dat kan! Op 8 en 11 augustus verzorgt Komt het Zien! live audiodescriptie bij drie voorstellingen.

Theatervoorstellingen in ons land worden steeds toegankelijker voor mensen met een visuele beperking. Live audiodescriptie – waarbij een verslaggever live verslag doet van de voorstelling – maakt dit mogelijk. Mede met onze steun werkt Komt het Zien! eraan om live audiodescriptie op de kaart zetten in de theaterwereld.

Op 8 en 11 augustus verzorgt Komt het Zien! live audiodescriptie bij drie voorstellingen van theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Een familievoorstelling, circusvoorstelling en muziekvoorstelling, dus voor elk wat wils. Kijk voor alle informatie op www.komthetzien.nl/agenda.

Wat is live audiodescriptie?

Stichting Komt het Zien! maakt theatervoorstellingen en evenementen met live audiodescriptie en introducties toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.
De blindentolken van Komt het Zien! vertellen alles wat er te zien is. Mensen die slechtziend of blind zijn krijgen een draadloze koptelefoon en horen de beschrijving. Andere toeschouwers merken hier niets van.

Eventueel kan de live audiodescriptie worden aangevuld met een audio inleiding met uitleg over het verhaal, de personages en het decor; voor de voorstelling een introductie met beschrijving en tasten van het decor en kennismaking met de acteurs, dansers of artiesten en hun kostuums; een ‘meet en feel’ met de spelers.