Naar hoofdinhoud

Wat een geweldige start van de selectie voor Onbeperkt Ondernemen. Maar liefst 17 ondernemers met een beperking hielden hun pitch voor de jury. Het was een dag vol mooie inspirerende ideeën, dromen die gewoon werkelijkheid gaan worden, en doordachte businessplannen. Het bewijs werd weer eens geleverd: met een beperking kun je onbeperkt ondernemen.

Uiteindelijk maken tien (door)startende ondernemers met een visuele beperking of een andere beperking kans op een jaar lang ondersteuning van verschillende professionals bij het opzetten van je eigen bedrijf binnen de (zakelijke) dienstverlening.

Talent niet onbenut laten

Tjarda Struik is programma manager onderwijs en werk bij het Bartiméus Fonds: ‘Voor mensen met een (visuele) beperking is het vaak lastig om een baan te vinden en te behouden. Veel talent blijft daardoor onbenut. Het starten van een eigen onderneming is een goed alternatief. Toch aarzelt een groot aantal ondernemende mensen met een beperking om de stap naar het ondernemerschap te zetten. We merken dat mensen met een (visuele) beperking die overwegen een eigen onderneming te starten, veel vragen hebben. Bijvoorbeeld: Wat is de invloed op mijn uitkering en op de inkomstenbelasting? Hoe werf ik klanten? En hoe regel ik werkplek-aanpassingen? Verder weten ze niet van welke regelingen ze gebruik kunnen maken. Met het project Onbeperkt Ondernemen willen we helpen met deze vragen. Zodat ze ondanks alle obstakels als ondernemer aan de slag kunnen.’

Meer eigen regie

Tjarda: ‘Met een eigen onderneming heb je meer eigen regie dan in een baan. Je kunt bijvoorbeeld beter je eigen werkwijze en werktijden bepalen. Want een opdrachtgever maakt het niet uit welke uren je werkt. Als de opdracht maar goed wordt uitgevoerd. Dat zijn belangrijke voordelen voor mensen met een beperking. Ze kunnen zo binnen hun eigen grenzen optimaal functioneren en zo zorgen voor een eigen inkomen. Het project Onbeperkt Ondernemen geeft een duwtje in de rug. Dankzij de bijdrage van onze donateurs kunnen wij dit baanbrekende project mede mogelijk maken!’

Meer weten?

Kijk dan op: Meer informatie over het project Onbeperkt Ondernemen
Het Bartiméus Fonds maakt het project Onbeperkt Ondernemen mogelijk in samenwerking met Incluvisie. Het wordt mede gefinancierd door Stichting het Gehandicapte Kind en Nationale Postcode Loterij.