Naar hoofdinhoud

Blog:

‘Waar is de gele strook?’

Per 1 juni 2023 zijn de banken gestopt met het verwerken van acceptgiro’s. Wat betekent dat voor onze donateurs en voor ons als goed doel? Henkjan Verbree, hoofd fondsenwerving, ziet risico’s en kansen.

Dat de acceptgiro niet meer bestaat, is jammer, want voor veel van onze donateurs was dit een vertrouwd betaalmiddel. Voor ons als goed doel is deze overgang ook spannend. Testen laten zien dat andere betaalmethoden zorgen voor 30 procent minder aan giften. Kennelijk heeft de acceptgiro ook een hoge attentiewaarde en een belangrijke signaalfunctie.

Alternatieven

Gelukkig is er een alternatief: een bon voor een eenmalige machtiging. Deze bon is door de goede doelen sector met grote zorgvuldigheid ontwikkeld. Daarnaast bieden we manieren om online te doneren. Via internetbankieren of door met je smartphone een QR-code te scannen.

Geven met vertrouwen

Dankzij deze mogelijkheden kunnen onze donateurs nog steeds rekenen op een goede verwerking van hun giften, en met vertrouwen geven aan het Bartiméus Fonds. Want de uitdagingen zijn niet minder. Met onze donateurs willen we ons blijven inzetten voor mensen die slechtziend of blind zijn, zodat zij kunnen meedoen in onze samenleving.

Henkjan Verbree
hoofd Fondsenwerving

Volg ons op FacebookTwitterLinkedIn of Instagram, dan weet je direct wanneer een nieuwe blog online komt.