Bestuur en toezicht
Een eerlijke en transparante werkomgeving is essentieel voor onze organisatie. Het Bartiméus Fonds werkt daarom volgens duidelijk regels, procedures en gedragscodes. Lees meer over ons bestuur, onze gedragscodes en het meldpunt voor klachten en meldingen van schendingen.
Bestuur
Onze organisatie wordt bestuurd volgens de principes van good governance. De dagelijkse leiding van het Bartiméus Fonds is in handen van een directeur. De directeur-bestuurder is eindverantwoordelijk en legt verantwoording af aan onze Raad van Toezicht (RvT).
De RvT beoordeelt het functioneren van de directeur en stelt het salaris vast. Hiermee voldoen wij aan de ‘Code Goed Bestuur’ zoals opgenomen in de ‘Erkenningsregeling Goede Doelen’ en de richtlijnen van het CBF.
Onze directeur legt alle (meer)jaarplannen, jaarbegrotingen en jaarverslagen ter goedkeuring voor aan de RvT. De leden van de RvT worden benoemd voor een termijn van vier jaar. Na een eerste termijn kunnen zij één keer worden hernoemd. Zij ontvangen geen vergoeding. Wel kunnen zij gemaakte onkosten declareren.
De Raad van Advies (RvA) adviseert onze directeur over onderwerpen die toekomstgericht en inhoudelijk van aard zijn. De leden van deze raad worden benoemd door de directeur. Twee leden van de RvA worden voorgedragen door het bestuur van stichting Bartiméus. De leden van de RvA ontvangen geen vergoeding, maar zij kunnen wel gemaakte onkosten declareren.
Directeur-bestuurder
- Vacature
Adjunct-directeur
- Remke Brand
Download ons Bestuursreglement (toegankelijke pdf, 131 KB)
Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht bestaat uit:
- Aline Molenaar, voorzitter
- Henk Hermsen, vicevoorzitter en lid Audit commissie
- Marlies van Loon
- Martijn Wielaart, lid Audit commissie
Download ons Reglement Raad van Toezicht (toegankelijke PDF, 89 KB)
Raad van Advies
De Raad van Advies bestaat uit:
- Marije Holleman, voorzitter
- Frances Fortuin (op voordracht van Bartiméus)
- Jan Paul van Geen
- Mark van der Zee
Meer informatie
In ons jaarverslag vind je in hoofdstuk 4. Organisatie meer informatie over bestuur en toezicht.
- Download ons Jaarverslag 2023 (toegankelijke pdf, 1.637 KB)
Daarnaast vind je in onze statuten meer informatie over de wijze van benoeming en ontslag.
- Download onze Statuten 2023 (pdf, 342 KB)
CAO
Voor de medewerkers van het Bartiméus Fonds is de CAO Gehandicaptenzorg van toepassing.
Gedragscodes
We vinden dat iedereen respectvol en evenredig behandeld moet worden. Hiervoor werken we met vooropgestelde richtlijnen en gedragscodes. De gedragscodes worden minimaal elke twee jaar opnieuw beoordeeld. Daarnaast is het tekenen van de Gedragscode SBF, de Gedragscode Integriteit en de Gedragscode ICT-gebruik onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Het Bartiméus Fonds heeft de volgende gedragscodes opgenomen:
• Gedragscode Stichting Bartiméus Fonds (SBF) (toegankelijke pdf, 172 KB)
Voor medewerkers en leveranciers.
• Gedragscode Fondsenwerving (toegankelijke pdf, 163 KB).
• Gedragscode Integriteit (toegankelijke pdf, 186 KB).
Integriteit is voor het Bartiméus Fonds heel belangrijk. We maken dit onderwerp dan ook actief bespreekbaar binnen onze organisatie. Dit doen we onder andere tijdens onze kwartaalbijeenkomsten waarbij het hele team aanwezig is. Onderwerpen die aan bod komen zijn: (on)gewenste omgangsvormen; omgang met informatie en data; omgang met fraude en diefstal; omgang alcohol en drugs; omgang met meldingen van overtredingen en hoe we omgaan met overtredingen.
• Gedragscode ICT gebruik (toegankelijke pdf, 182 KB).
Voor omgang met apparatuur en het internet.
Meldpunt
Klachten en meldingen van schendingen kunnen laagdrempelig via onze site worden gemeld. Klachten worden volgens onze klachtenprocedure in behandeling genomen.
Medewerkers kunnen terecht bij hun leidinggevende en/of de integriteitsmedewerker. Omdat het Bartiméus Fonds is aangesloten bij Goede Doelen Nederland kunnen medewerkers van het Bartiméus Fonds ook een melding doen via meldpuntgoededoelen@gimd.nl of telefonisch via 088 80 08 522 (tijdens kantooruren). Via dit meldpunt kunnen medewerkers ook contact opnemen met een externe vertrouwenspersoon.