Naar hoofdinhoud

Even snel iets online bestellen. Wie doet dat tegenwoordig niet? Webshops maken het zo gemakkelijk mogelijk om even snel een bestelling te plaatsen. Maar wat als je niets of nauwelijks kunt zien? Hoe bestel je dan zelfstandig?

Frustrerend, pijnlijk en oneerlijk

Toegankelijk gebouwde webshops en websites zijn dé oplossing voor mensen met een visuele beperking. Helaas zijn veel websites op dit moment nog niet zover, waardoor een grote groep Nederlanders wordt buitengesloten. Voor hen is het vaak onmogelijk om bijvoorbeeld zelfstandig producten online te bestellen. Dit zet hen buitenspel en voelt frustrerend, pijnlijk en oneerlijk.

Bestellen in 60 Tellen

Het Bartiméus Fonds maakt zich sterk voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. Wij vinden dat websites voor iederéén toegankelijk moeten zijn. Om het belang hiervan duidelijk te maken, proberen we Nederland bewust te maken van het probleem. Dat doen we onder andere met ‘Bestellen in 60 Tellen’. Een kort ervaringsspel waarin ziende mensen kunnen ervaren hoe het is om in een fictieve webshop een product te zoeken als je een visuele beperking hebt. Even kort in de schoenen staan van mensen die hier elke dag mee te maken hebben.

Wat krijgen de deelnemers?

    • Iedereen die het spel speelt, ervaart kort hoe moeilijk het is om je weg te vinden op een website als je niet goed kunt zien.
    • Mensen met een visuele beperking hebben elke dag met dit soort beperkingen te maken. Daar vertellen we alle deelnemers meer over in de e-mails die zij ontvangen.
    • Tijdens de actieperiode maakt elke deelnemer die binnen 60 tellen het gekozen product in de winkelwagen weet te krijgen, kans op een leuke prijs.

'Online bestellen is een ramp.'

Ineens ging het zicht van Fred Hissink pijlsnel achteruit. Hij heeft zijn leven weer opgepakt, maar er is nog veel waar hij dagelijks pijnlijk tegenaan loopt. Zoals digitaal buitenspel staan.

Verder lezen »