Naar hoofdinhoud

Column: Vincent Bijlo

Geen medium is zo leuk en passend voor blinden en slechtzienden als radio. Niks camera’s, je haar dat goed moet zitten, onzekerheid over je uiterlijk, nee, gewoon een microfoon, een mengpaneeltje, muziek om af te spelen, jingles, wat leuks om te zeggen en gaaaaan.

Radio is zo leuk om te maken omdat het, buiten een paar technische aspecten die je vrij makkelijk onder de knie kunt krijgen, nou echt iets dat blinden en slechtzienden goed ligt. Want eigenlijk maken ze, ik ook dus, hun hele leven al radio. Ze zijn gewend zich in geluid uit te drukken en ze zijn zich er zeer bewust van hoe dat overkomt, wij zijn eigenlijk radio.

Radio 509, een zender gevuld door blinden en slechtzienden, maar te beluisteren door iedereen, is een station waar ze naar hartenlust hun talenten kunnen botvieren. Althans, dat zou het moeten zijn.

Er is helaas niet veel geld om de radiodromen waar te maken, dat vind ik eeuwig zonde. U, lezer, u zou een financieel steentje kunnen bijdragen om de zender meer leven in te blazen. Maar dan zou ik wel, als ik u was, eisen dat u een verzoeknummer mag aanvragen.

Ja, radio, een leuk medium, vooral als je bedenkt dat eigenlijk alle radioluisteraars blind zijn.

Vincent Bijlo,
ambassadeur Bartiméus Fonds

Wil je Radio 509 steunen? Red Radio509 en doneer op de actiepagina. Super bedankt voor je support!

Volg ons op FacebookLinkedIn of Instagram, dan weet je direct wanneer er een nieuwe column online komt.