Naar hoofdinhoud

Mensen met een visuele beperking kunnen vaak niet zelf hun ziekenhuisbezoek inplannen, voorbereiden of zelfstandig naar hun ziekenhuisafspraak. Daarom werken wij samen met onze partners in het oogveld aan een 100% toegankelijk ziekenhuis.

Tijdens het plannen, voorbereiden en afleggen van een bezoek aan het ziekenhuis zijn er verschillende momenten waarop mensen die slechtziend of blind zijn hulp nodig hebben omdat zij niet zelfstandig kunnen handelen.

Help je mee?

We zijn gestart met een onderzoek naar de toegankelijkheid van ziekenhuizen. Door een vragenlijst willen we inzicht krijgen in de ervaringen en behoeften van metsen die slechtziend of blind zijn.

Heb jij een visuele beperking? Help ons dan alsjeblieft door de vragenlijst via onderstaande link in te vullen. Heb je zelf geen visuele beperking, maar ken je iemand die dat wel heeft? Stuur onze oproep dan alsjeblieft door.

Het invullen van de vragenlijst kan via deze link en duurt ongeveer 10 minuten. De sluitingsdatum van de vragenlijst is 16 juni 2020.

Het project ‘100% toegankelijk ziekenhuis’ is een samenwerking tussen de Oogvereniging, CBB, Stichting Accessibility, Dedicon en Bartiméus.