Naar hoofdinhoud

In ons land zijn 350.000 mensen slechtziend of blind. Dat betekent dat 1 op de 50 mensen ernstige problemen heeft met zien. Zij lopen elke dag opnieuw tegen grote uitdagingen aan:

Banner met boven aan, in het groen, de tekst: 'In Nederland wonen 350.000 mensen die blind of slechtziend zijn'. Onder de tekst staan drie groene blokken. In het linker blok staat in een witte bol de illustratie van 3 mensen in pak. Onder de illustratie staat de tekst: 'Van hen heeft 71% geen betaalde baan'. In het middelste blok staat in een witte bol een illustratie van een oog. Onder de illustratie staat de tekst: '70% heeft moeite met reizen en mobiliteit'. In het rechter blok staat ook een witte bol met daarin de illustratie van een afstudeerhoedje. Onder de illustratie staat de tekst: 'Leren of studeren is niet vanzelfsprekend'.

– 70% ondervindt problemen om de weg te vinden

Je weg vinden op straat, of in een treinstation, ziekenhuis of ander publiek gebouw? Als je een visuele beperking hebt, is dat een enorme uitdaging. Onze hectische, haastige samenleving vol obstakels maakt het levensgevaarlijk. Je komt terecht in onveilige situaties, verdwaalt en bent afhankelijk van hulp.

– 71% heeft géén betaalde baan

Veel werkgevers staan te springen om goede mensen. Toch raken veel mensen met een visuele beperking niet aan het werk. Slechts 3 op de 10 heeft een baan!

– Leren of studeren is niet vanzelfsprekend

Stel je eens voor dat je van jongs af aan niet mee kunt doen op school. Dat risico lopen 3.000 kinderen met een visuele beperking in ons land. Ook kunnen veel jongeren die slechtziend of blind zijn niet zomaar de studie van hun keuze volgen.

Dat moet anders

Als we met z’n allen een kleine bijdrage leveren, bereiken we voor alle mensen met een visuele beperking iets onbetaalbaars:

  • een veiliger en toegankelijk Nederland
  • meer arbeidsparticipatie
  • goed en passend onderwijs

Het Bartiméus Fonds ontwikkelt en ondersteunt prachtige initiatieven. Dit kunnen wij niet zonder jouw hulp.
Doneer eenmalig of help mee met €3,- per maand.
doneer knop

Namens alle 350.000 mensen met een visuele beperking ontzettend veel dank!