Naar hoofdinhoud

Column: Bert van Leeuwen

Laatst ging ik voor het Bartiméus Fonds met Wolter op pad. Hij ziet nog een beetje, maar door een progressieve oogaandoening zal hij volledig blind worden. Omdat ik zelf wilde ervaren hoe het voor Wolter is om over straat te gaan, droeg ik een simulatiebril waarmee ik hetzelfde gezichtsveld had als hij.

Met deze bril op probeerde ik samen met hem een drukke weg over te steken. Wat viel dát tegen. Ik zag nog veel minder dan ik had verwacht en moest echt iets overwinnen om die eerste stap op het zebrapad te zetten. Wolter deed dat zonder aarzelen, terwijl het weleens is gebeurd dat zijn taststok uit zijn handen werd gereden!

Die veerkracht van Wolter en alle andere mensen met een visuele beperking inspireert mij enorm. Het Bartiméus Fonds zet zich ervoor in dat zij overal zelfstandig en veilig over straat kunnen. Als ambassadeur draag ik daar graag aan bij.

Bert van Leeuwen
ambassadeur Bartiméus Fonds

Bestellen in 60 Tellen – durf jij het aan?

Tijdens het bezoek van Bert aan Wolter bleek niet alleen dat het voor Wolter lastig is om veilig over straat te gaan, maar ook om zelfstandig zijn weg te vinden op veel websites en apps. Alle reden voor Bert om jou uit te dagen om het zelf eens te proberen. Speel nu Bestellen in 60 Tellen en ervaar het zelf!