Naar hoofdinhoud

Van 5 tot en met 9 oktober stond de Week van de Toegankelijkheid geheel in het teken van digitale toegankelijkheid. Stichting Accessibility organiseerde verschillende webinars rond dit thema, om zo overheidsorganisaties en bedrijven op weg te helpen. Dankzij de steun van onze donateurs konden wij dit mede mogelijk maken.

Stichting Accessibility helpt (overheids)organisaties en bedrijven om hun websites en apps toegankelijk te maken voor iedereen, dus ook voor mensen met een (visuele) beperking of die digitaal niet vaardig zijn.

Vragen beantwoorden

In de Week van de Toegankelijk konden ondernemers en overheidsfunctionarissen webinars volgen, waarin werd ingegaan op vragen als: Hoe digitaal toegankelijk is jouw website? Hoe kun je ouderen goed digitaal bereiken? Hoe test je of je website (nog steeds) toegankelijk genoeg is? En hoe zorg je als restaurant voor een goede digitale en fysieke toegankelijkheid voor al je gasten?

Enthousiaste reacties

Met 226 deelnemers was er veel belangstelling voor de webinars. Een greep uit de enthousiaste reacties:

‘Superhandig om letterlijk te zien waar mensen met een beperking tegenaan lopen! Nu kunnen wij onze websitebouwer beter instrueren. En in een gesprek weten we beter waar we het over hebben. Dus dank aan de bedenkers en alle mensen die eraan meewerkten!’

‘Heel leerzaam, fijn dat er zoveel vragen werden beantwoord tijdens de sessie.’

‘Ik vond het enorm verhelderend om mee te krijgen hoe het is voor mensen met een beperking om een website te bezoeken, iets te bestellen, etc. Wat voor mij zonder beperking heel normaal is, is dat voor iemand met beperking juist niet. Ik kijk nu binnen mijn eigen werk anders naar het ontwerpen van websites.’

Kijk de webinars nu terug

Benieuwd naar de webinars? Je kunt ze nu terugkijken op de website van Accessibility.