Naar hoofdinhoud

Van 21 tot en met 28 september vierde Bartiméus het 50-jarig bestaan van de locatie in Doorn. Tijdens de opening van de jubileumweek was er een bijzonder moment. Bewoners die al vijftig jaar in Doorn wonen, werden namelijk in het zonnetje gezet. Zij kregen een medaille en de speciale jubileum-cd. Het was ontroerend om te zien hoe trots de bewoners op hun medaille waren.

Straatfeesten

In de dagen erna vierden bewoners en begeleiders met hun straat een eigen feest. Iedere dag was er een andere straat aan de beurt. Natuurlijk was er lekker eten en mooie muziek. En om even te ontspannen konden de bewoners terecht in een snoezelwagen.

Bartiméus Museum en rondrit

Op zaterdag en zondag konden (oud)-medewerkers en genodigden in de kapel terecht voor een bezoek aan het tijdelijke Bartiméus Museum. Daar kregen ze in woord en beeld een overzicht van de geschiedenis van 50 jaar Bartiméus Doorn. Daarnaast waren er voeltafels met objecten die bij de geschiedenis hoorden. Zo gingen de ijzeren voordeurknoppen van oude woningen van Wiekslag en Vogelbos door vele handen. Ook de boomschijf van de eerste boom die is gekapt voor de nieuwbouw is door velen betast. Verder konden bezoekers het terrein in Doorn verkennen tijdens een historische rondwandeling of door het maken van een rondrit in de transportkar.

Huisband Smash zorgde met mooie muziek voor een fijne sfeer!

Muzikale afsluiting

Gedurende de jubileumweek werden er veel herinneringen opgehaald. Mensen deelden verhalen en er was volop ruimte om samen te genieten. Radio Bartje zorgde voor een vrolijke afsluiting van de feestweek. En als klap op de vuurpijl werden de bewoners verrast met een mooi optreden van de fanfare!