Bestellen in 60 Tellen

Bewustwording door het spel ‘Bestellen in 60 tellen’

Even snel iets bestellen in een webshop is zo makkelijk. Toch? Maar als je een visuele beperking hebt, lukt het vaak niet. Dan voel je je pijnlijk buitengesloten. Het Bartiméus Fonds maakt zich sterk voor websites die toegankelijk zijn voor iederéén.

Als je kunt zien is het online bestellen van je favoriete producten geen probleem. Webshops maken het zo gemakkelijk mogelijk om even snel een bestelling te plaatsen. Maar wat als je niets of nauwelijks kunt zien? Hoe wordt je dan geholpen bij het maken van je online bestelling?

Frustratie

Dat wordt helaas nog onvoldoende gedaan door webshops. De techniek is niet verrijkt met aanpassingen die ervoor zorgen dat mensen met een visuele beperking goed hun weg kunnen vinden. Hierdoor is het voor hen vaak onmogelijk om zelfstandig producten online te bestellen. Dit zorgt voor grote frustratie en zet hen buitenspel. Dit doet pijn en voelt oneerlijk. Niet alleen webshops zijn ontoegankelijk, maar bijna alle websites zijn onmogelijk om zelfstandig te bekijken.

Bestellen in 60 Tellen

Het Bartiméus Fonds maakt zich sterk voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. Wij vinden dat websites voor iederéén toegankelijk moeten zijn. Om het belang hiervan duidelijk te maken, proberen we Nederland bewust te maken van het probleem. Dat doen we onder andere met ‘Bestellen in 60 Tellen’. Een kort ervaringsspel waarin ziende mensen kunnen ervaren hoe het is om in een fictieve webshop een product te zoeken als je een visuele beperking hebt. Even kort in de schoenen staan van mensen die hier elke dag mee te maken hebben.

  • ‘Online bestellen is een ramp.’

    Ineens ging het zicht van Fred Hissink pijlsnel achteruit. Hij heeft zijn leven weer opgepakt, maar er is nog veel waar hij dagelijks pijnlijk tegenaan loopt. Zoals digitaal buitenspel staan. Lees hier Freds verhaal.

  • Actievoorwaarden

    Meer informatie over de actievoorwaarden die gelden voor 'Bestellen in 60 Tellen'.

  • Disclaimer

    Meer informatie over onze disclaimer bij 'Bestellen in 60 Tellen'.