Zomertheater met live audiodescriptie

5 juni 2018

Na de musicals en toneelstukken met live audiodescriptie in het voorjaar, kijken we uit naar de zomer. Er komen nieuwe voorstellingen met live audiodescriptie voor blinden en slechtzienden aan. Twee voorstellingen worden door ons mogelijk gemaakt – donateurs bedankt!

Theatervoorstellingen in ons land worden steeds toegankelijker voor mensen met een visuele beperking. Live audiodescriptie – waarbij een verslaggever live verslag doet van de voorstelling – maakt dit mogelijk. Samen met Komt het Zien! werken wij eraan om live audiodescriptie op de kaart zetten in de theaterwereld.

Theater op bijzondere locaties

In juni en juli staan de volgende theatervoorstellingen op stapel, waarvan wij de live audiodescriptie financieel mogelijk hebben gemaakt:

24 juni – Finestra Aperta, Gaastereiland bij Drachten
1 juli – Mare, Vis á Vis in Almere

Beide voorstellingen vinden plaats op een bijzondere locatie! Kijk voor alle informatie op www.komthetzien.nl/agenda.

Wat is live audiodescriptie?

Stichting Komt het Zien! maakt theatervoorstellingen en evenementen met live audiodescriptie en introducties toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.
De blindentolken van Komt het Zien! vertellen alles wat er te zien is. Mensen die slechtziend of blind zijn krijgen een draadloze koptelefoon en horen de beschrijving. Andere toeschouwers merken hier niets van.

Hier kan aan worden toegevoegd:
– audio inleiding met uitleg over het verhaal, de personages en het decor
– voor de voorstelling een introductie met beschrijving en tasten van het decor en kennismaking met de acteurs, dansers of artiesten en hun kostuums
– ‘meet en feel’ met de spelers