Zoek 50 YouTube video’s en win!

7 juni 2018

Ben jij niet weg te slaan van YouTube? Wil je naast die dagelijkse dosis entertainment jezelf meteen nuttig maken? Wij zoeken researchers die voor ons Scribit-project op zoek gaan naar geschikte content. Als je tenminste 50 geschikte YouTube-linkjes voor ons verzamelt en instuurt, ontvang je een giftcard van € 25,- naar keuze!

Wij zoeken video’s die toegankelijk kunnen worden gemaakt voor mensen die blind of slechtziend zijn. Komend najaar lanceren wij Scribit, een online platform waar iedereen online video’s kan voorzien van audiodescriptie. Vanaf de lancering gaan direct honderden vrijwilligers hiermee aan de slag. Audiodescriptie is een stem die beschrijft wat er in beeld te zien is als er niet wordt gesproken. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn ook meekijken met alles wat online wordt gedeeld. Wil je meer weten over audiodescriptie? Kijk dan even naar dit filmpje.

Wat zijn geschikte video’s?

De video’s die je selecteert moeten genoeg ruimte bieden om iets in te kunnen beschrijven. Als er van A tot Z in wordt gesproken, is er geen ruimte voor audiodescriptie. Die video’s kunnen we niet gebruiken. Denk dus bij iedere video – als ik het zelf nou niet zou kunnen zien – zou een beschrijving mij dan helpen om het verhaal beter te kunnen volgen?

We zijn op zoek naar allerlei soorten video’s. Denk aan populaire viral video’s, instructievideo’s, make-up tutorials, kookvideo’s, korte dramafilmpjes, een vlog waarin veel te zien is, een populaire vakantievideo, filmpjes van dieren of natuur, kortom het mag van alles zijn. Áls er maar voldoende ruimte is om de gesproken uitleg in te voegen.

Ons eisenlijstje:

  • De video’s moeten op YouTube staan.
  • De video’s die je aanlevert zijn gevarieerd van soort – ga dus geen compleet kanaal kopiëren.
  • Het mag geen betaalde YouTube content zijn, dus geen commercials.
  • Het zijn geen nieuwsitems, die zijn in het najaar niet meer interessant genoeg.
  • De video’s zijn Nederlands gesproken, of taal is niet relevant (bijvoorbeeld bij een viral van een niezende panda).
  • De video’s zijn niet langer dan 3 tot maximaal 10 minuten.

Wil jij voor ons aan de slag?

Meld je dan zo snel mogelijk aan bij Eveline Ferwerda via eferwerda@bartimeusfonds.nl. Je krijgt van haar een korte briefing per mail waarmee je direct van start kunt. We hebben je inzending voor 30 juni nodig. We hebben maximaal 20 researchers nodig, dus wees er snel bij!