Warme belangstelling Opening Doorn

14 oktober 2019

Een dag vol warme belangstelling, dat was de openingsdag bij Bartiméus in Doorn op 12 oktober. We mochten ruim 300 bewoners en hun familie, medewerkers en donateurs verwelkomen in het nieuwe Dorpshuis Roos en de gerenoveerde kapel, en trakteren op een rondleiding.

Met een feestelijke viering hebben we de gerenoveerde kapel geopend. De verbeterde akoestiek, het voelbare wandkleed, het nieuwe doopvont, de kaarsenstandaard en de meekleurende verlichting zorgen ervoor dat we de vieringen nog beter op de bewoners kunnen afstemmen. Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur Bartiméus: ‘De kapel staat voor ontmoeten en vieren’.

Dorpshuis

Dorpshuis Roos heeft haar naam gekregen van twee bewoners. Het ‘restaurant’ en de ‘sOOS werden samen Dorpshuis Roos. Elkaar ontmoeten, samen genieten van iets lekkers en plezier maken. Dat is precies de functie die het nieuwe gebouw aan het dorpsplein, naast de kapel, heeft gekregen.

Nieuwe woningen

Tijdens de rondleiding bezochten de bezoekers de nieuwe woningen, sport- en bewegingscentrum De Bies en dagbestedingsplek de theetuin. Het woonpark in Doorn is open voor bezoekers. In de theetuin en het dorpshuis is iedereen welkom, ook bezoekers van buitenaf. Maar het is vooral een thuis voor de mensen die hier wonen. Een plek die geborgenheid biedt. Tijdens de rondleiding merkte één van de gasten op: ‘Ik zou hier zo kunnen wonen’. En dat is wat we bedoelen. Een volwaardig thuis bieden aan bewoners met alle voorzieningen die zij nodig hebben om zich te kunnen ontplooien.