The Blind Run levert € 23.629,- op

13 oktober 2018

Zaterdag 13 oktober liepen honderden lopers The Blind Run in Zeist. Met elkaar haalden ze € 23.629,- op voor sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen. De lopers deden dat op een heel speciale manier: twee aan twee, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt.

Aline Soerdjpal van The Blind Run: “We kijken terug op een feestelijke, zonnige dag, met een geweldige inzet van een record aantal deelnemers. Naast recreatielopers met en zonder visuele beperking waren paralympisch wielrenner Vincent ter Schure, paratriatleet Daniël Knegt en leden van het Korps Mariniers van de partij.”

“We gaan het ingezamelde geld besteden aan sportclinics en multisportdagen voor mensen met een visuele beperking. Sporten is gezond en leuk, maar voor mensen die blind of slechtziend zijn, is de drempel om te gaan sporten nog steeds hoog. Tijdens de clinics en sportdagen kunnen ook zij ontdekken welke sport het beste bij hen past. Met elke meter die nu gelopen is, geven we meer blinde en slechtziende mensen de kans om in beweging te komen én te blijven!”

The Blind Run is een initiatief van het Bartiméus Fonds, in samenwerking met Bartiméus, de Oogvereniging en Running Blind.

Meer informatie: www.theblindrun.nl