The Blind Run: help jij ons bij de volgende stap?

13 maart 2019

Na vijf prachtige edities is het tijd om The Blind Run in een andere vorm voort te zetten. We stoppen met de organisatie van het landelijke Blind Run evenement. Maar we hopen dat The Blind Run zich met jouw hulp verspreidt door heel Nederland.

Tijdens The Blind Run hebben we met z’n allen ons beste beentje voor gezet voor mensen met een visuele beperking. Er zijn veel mooie dingen mogelijk gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen, zoals verbeterde oogzorg, aangepast onderwijs en meer mogelijkheden om te sporten. Een geweldige prestatie waar jij ook aan hebt bijgedragen, en die je kunt voortzetten!

Wat kan ik doen?

Er zijn volop activiteiten waarmee je kinderen met een visuele beperking kunt helpen:

Organiseer je eigen Blind Run
Dagmar en Lynn organiseerden een Blind Run in Zwolle en haalden daarmee € 2.700,- op. Dat kun jij ook in je eigen woonplaats! Zo verspreidt The Blind Run zich over het hele land. Wij ondersteunen je graag bij de organisatie met tips, een draaiboek, maskers en vlaggen. Neem hiervoor contact op met: Linda van der Weijden, lvdweijden@bartimeusfonds.nl of (030) 693 50 45.

Word buddy voor een blinde hardloper
Bij Running Blind kun je samen hardlopen met een loopmaatje met een visuele beperking. Meld je aan als loopmaatje en geef iemand die moet leven met minder zicht de kans om ook van sport te genieten.

Doe mee met de Blind Walk
Wandel op 21 juni – de langste dag van het jaar – geblinddoekt de zonsondergang tegemoet. Ervaar tijdens de Blind Walk in Utrecht hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Creëer begrip voor leven met een visuele beperking en haal geld op voor onmisbaar oogonderzoek.

Organiseer je eigen actie
Kom op je eigen wijze in actie voor kinderen met een visuele beperking. Verkoop bijvoorbeeld je appeltaarten, organiseer een MVO-actie met je bedrijf, of veil je schilderijen. Wij maken het je makkelijk met een handig online actieplatform met je eigen actiepagina, voorbeelden van andere actievoerders en tips om geld in te zamelen.

We blijven graag in contact

Wil je op de hoogte blijven van onze andere activiteiten voor mensen met een visuele beperking? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Wij blijven graag met je in contact!