Tandemteam heeft eerste baanmedaille binnen!

5 januari 2015

Ze werden afgelopen jaar al Nederlands Kampioen op de weg, en nu hebben ze ook de eerste plaats gehaald bij de vier kilometer achtervolging op de baan. Het tandemteam Vincent ter Schure en Timo Fransen gaat uitstekend van start. In december tekenden de heren een sponsorcontract met het Bartiméus Fonds. De inkt was nog niet droog of het eerste, klinkende resultaat was al een feit!

In een spannende strijd bij Omnisport in Apeldoorn wonnen Vincent en Timo uiteindelijk in de laatste ronden. Ze klokten een tijd van 4:26. “Een straffe tijd en een verbetering van acht seconden, ook ten opzichte van een eerdere test op de vier kilometer ongeveer drie maanden geleden”, aldus de heren. “Een goede stap naar het WK in maart, dat ook in Apeldoorn wordt gehouden.”

“Het eerstvolgende belangrijke moment is eind januari. Dan rijden we een wedstrijd in Engeland. Daar zullen we zien wat we internationaal waard zijn op de achtervolging. Er kunnen zeker nog stappen gemaakt worden, qua techniek en aërodynamica, maar ook wat specifieke training betreft. Tot nu toe hebben we nog maar een weekje op de baan getraind, dus het geeft vertrouwen dat we dit resultaat nu uit de mouw kunnen schudden!”