scribit.tv maakt online video’s toegankelijk

12 november 2018

Stel je voor: iedereen heeft het over dat ene hilarische filmpje op YouTube. Alleen… jij kunt er niet over meepraten, want je bent blind. Daarom lanceren wij in samenwerking met KPN Mooiste Contact Fonds op 13 november scribit.tv.

scribit.tv is een innovatief online platform waarmee je audiodescriptie voor mensen met een visuele beperking kunt maken bij online video’s. Audiodescriptie? Dat is een techniek waarbij een voice-over, in de stiltes van een film of video, de scènes beschrijft die blinde en slechtziende mensen niet kunnen zien. Dankzij deze beschrijving kunnen zij veel beter volgen wat er in beeld gebeurt. Maar online video’s hebben nog geen beeldbeschrijving, en daar gaat scribit nu verandering in brengen.

Ziende mensen kunnen eenvoudig audiodescriptie maken op scribit.tv. En mensen met een visuele beperking kunnen de beschreven video’s op het platform bekijken en beeldbeschrijving voor een specifieke video aanvragen. Zo maken we samen de wereld een stukje inclusiever.

Meelachen, meehuilen, meepraten, meedoen!

Dat is scribit in een notendop. Steeds meer halen we onze informatie uit online video’s. Van nieuwsvideo’s, tot klusvideo’s, make-up tutorials of instructievideo’s. Maar ook staan een heleboel grappige filmpjes online. Die ene viral video waar al je vrienden of collega’s het over hebben, die iedereen heeft gezien. Als je die video ook kunt volgen en erover mee kunt praten doe je gewoon mee met de rest van je sociale netwerk.

Een team van scribit-ambassadeurs zet zich in om beschrijvers te werven en de wereld te vertellen waarom het zo belangrijk is dat scribit een succes wordt. Als je blind of slechtziend bent kom je maar al te gemakkelijk aan de zijlijn te staan. Dat weten de ambassadeurs als geen ander want zij hebben zelf allemaal een visuele beperking.

“Ik vind het heel fijn als ik straks viral video’s zelf kan bekijken op het moment dat ze nog populair zijn. Zo kan ik er ook met mijn visuele beperking over meepraten.” – Laurie, ambassadeur scribit

Samenwerking KPN Mooiste Contact Fonds

KPN Mooiste Contact Fonds heeft scribit geselecteerd als een van de projecten die ze in hun jubileumjaar financieel steunen. KPN Mooiste Contact Fonds is door KPN opgericht met als doel sociaal contact te bevorderen voor mensen die dat nu missen. Al ruim tien jaar brengt het fonds mensen die zich eenzaam voelen in contact met hun omgeving of lotgenoten.

    Vrouw achter laptop maakt AD bij online video.
  • Meer weten over Scribit?

    Still uit de promo video over scribitOntdek in deze video in 2 minuten waarom Scribit zo hard nodig is!

  • Delen:Deze pagina e-mailen naar iemandOver deze pagina een tweet sturenDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op Facebook
  • « Naar nieuwsoverzicht